Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Παράνομο λογισμικό: ρεκόρ 2 εκατ. ευρώ για νομιμοποιήσεις στο 1ο τρίμηνο του 2011.

Το ποσόν αυτό που έχουν δαπανήσει 400 επιχειρήσεις αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα

Από τις αρχές του 2011, 400 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δαπανήσει συνολικά 2 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και έξοδα για νομιμοποίηση του παράνομου λογισμικού. Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά το κλεμμένο λογισμικό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Business Software Alliance (BSA).

Το πειρατικό λογισμικό ίσως να αποτελεί την εύκολη και φθηνή λύση για μια επιχείρηση, ωστόσο υπό το πρίσμα του σημερινού οικονομικού κλίματος, το πιθανότερο είναι πως στην πορεία ο παραβάτης θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Οι συνέπειες για την χρήση παράνομου λογισμικού από τις επιχειρήσεις μπορεί να είναι τεχνικές, οικονομικές και νομικές όπως είναι η απώλεια αρχείων, η προσβολή από ιούς, οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και η παραπομπή στην ελληνική δικαιοσύνη, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η ελληνική νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στα προϊόντα λογισμικού είναι τόσο αυστηρή που σε περίπτωση κρατικού ελέγχου και επιβολής του προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, μια επιχείρηση θα πρέπει να σηκώσει ένα ξαφνικό –και πιθανώς μεγάλο- οικονομικό βάρος. Επομένως, είναι σημαντικό οι εταιρείες να φροντίζουν σε κάθε περίπτωση ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν είναι νόμιμο και φέρει όλες τις απαραίτητες άδειες χρήσης» τονίζει ο κ. Κώστας Σαμαράς, εκπρόσωπος εταιρείας μέλους της BSA στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Business Software Alliance είναι ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού και δραστηριοποιείται σε 80 χώρες με στόχο την διεύρυνση της αγοράς λογισμικού και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία. Τα μέλη της BSA περιλαμβάνουν τις εταιρίες: Adobe, Apple, Asseco Poland S.A., Autodesk, Bentley Systems, CNC, Corel, Dassault Systθmes SolidWorks Corporation, Microsoft, Progress Software, Siemens, SingularLogic, Symantec, Tekla και The MathWorks.

Στην Ελλάδα η ΒSΑ δραστηριοποιείται από το 1992 με σκοπό την πληροφόρηση και την προστασία των επιχειρήσεων και του κοινού από την παράνομη χρήση λογισμικού, υποστηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, η οποία παρεμποδίζεται από την παράνομη αντιγραφή και διακίνηση προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα, στην Ελλάδα, οι ενέργειες της BSA υποστηρίζονται από εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, προώθησης και εμπορίας λογισμικού Η/Υ: Άνοδος AE, SAP AE, Singular Logic Software, iTeam AE, Info-Quest AΕΒΕ, Rainbow ΑΕ, Sunsoft ΕΠΕ, Syntax Πληροφορική ΑΕ, και Talos Software & IT.


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nikmand | Μαΐου 27, 2011 12:36 π.μ. | Reply
Μη μασάτε!. Η αλήθεια είναι αυτή: Οι κατασκευαστές του software ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι αν κύνηγήσουν στιγνά το πειρατικό λογισμικό και ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση σε πειρατικό, τότε 1) οι περισσότεροι απλώς δεν θα αγοράσουν 2) Ο χρήστης θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις σε μικρότερα προϊόντα, άσχετα άν έχει μάθει π.χ. το Word είτε θα στραφεί σε ελέυθερο λογισμικό και 3) θα εκτιναχθεί το ελεύθερο λογισμικο και για όλα αυτά θα κλείσουν. Αφήνουν λοιπόν επίτηδες ελεύθερο το πειρατικό λογισμικό ώστε οι χρήστες να εθίζονται από μικροί στη χρήση των συγκεκριμένων και μετά να δυσκολεύονται να αλλάξουν γιατί το software δεν είναι όπως ένα αυτοκίνητο που απλώς αλλάζεις μάρκα. Οι γνώστες της αγοράς ξέρουν πως όποια εταιρεία "κλείδωσε" απόλυτα το προϊόν έκλεισε. Να ξέρετε επίσης ότι τα περισσότερα torrent της Adobe ή της Autodesk τα έχουνε βγάλει οι ίδιοι, αυτοί που μέσω της BSA κάνουνε τους μάγκες. Επίσης υπενθυμίζω ότι υπάρχει το Open Office και το Linux και προτιμήστε τα για να σφίξουν και λίγο οι κώλοι των κυρίων BSA
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο