Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημόσιο: Αυξήσεις κάθε 4 χρόνια μετά από αξιολόγηση

Τα νέα οριζόντια μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο του 2011 για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι η αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης και η θεσμοθέτηση εισφοράς αλληλεγγύης για την ανεργία.

Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών δεν υπήρξε χθες κάποιο σχετικό σχόλιο, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύεται ότι θα οριστικοποιηθούν μόνο έπειτα από συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.

Το ζήτημα της αναστολής της μισθολογικής ωρίμανσης για χιλιάδες εργαζομένους στον «στενό» δημόσιο τομέα συζητήθηκε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας ως μέτρο που μπορεί να αποφέρει 120-130 εκατ. ευρώ. Φέτος θα λάμβαναν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι το ποσό της ωρίμανσης που προστίθεται στις αποδοχές τους κάθε 2 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης τουλάχιστον για δύο χρόνια, αφού σκοπεύει στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου, που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, να εισηγηθεί τη μείωση των κλιμακίων και την απόδοση της μισθολογικής ωρίμανσης μόνο ύστερα από αξιολόγηση.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βλέπουν τον μισθό τους να αυξάνεται κάθε 4 χρόνια -αντί για 2 που ισχύει σήμερα- αλλά μόνο ύστερα από θετική αξιολόγηση των προϊσταμένων. Σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης του υπαλλήλου, τότε θα παραμένει στάσιμος βαθμολογικά και μισθολογικά.

Το δεύτερο νέο μέτρο, που εισηγείται η κυβέρνηση για το 2011 στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, είναι η θεσμοθέτηση εισφοράς αλληλεγγύης για την ανεργία. Η εισφορά αλληλεγγύης για τους ανέργους ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα και αφορά ένα ποσοστό (4%) των αποδοχών του υπαλλήλου, το οποίο καταβάλλεται από τον εργαζόμενο (50%) και από τον εργοδότη (εργοδοτικές εισφορές το υπόλοιπο 50%). Τα κονδύλια αξιοποιούνται, προκειμένου να ενισχύονται οι κρατικές πολιτικές για την υποστήριξη των ανέργων.

Στον δημόσιο τομέα είναι σαφές ότι το ποσοστό θα περιοριστεί και θα καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από τον εργαζόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσμοθετήσει ένα ποσοστό της τάξης του 1-2% στον βασικό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Με επικρατέστερο σενάριο να επικρατήσει το 2% επί των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, τότε αναμένεται να συγκεντρωθεί ποσό που θα αγγίζει τα 78,4 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Μαΐου 25, 2011 12:56 μ.μ. | Reply
"αλλά μόνο ύστερα από θετική αξιολόγηση των προϊσταμένων" αυτή η φράση δεν μου κάθετε και πολύ καλά....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο