Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πληθαίνουν τα κρούσματα απάτης στα πρατήρια βενζίνης.

Δυο, ακόμη, βενζινάδικα έκλεβαν τους οδηγούς με ειδικούς μηχανισμούς αλλοίωσης των ενδείξεων

Ακόμη δύο πρατήρια υγρών καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες, στις περιοχές του Ταύρου και της Ανω Ηλιούπολης, εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ειδικότερα το ένα εντοπίστηκε την Τρίτη επί της οδού Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου με παρεμβατικούς μηχανισμούς σε 5 από τις 8 αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης - οι μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας τους καταναλωτές.

Οι αντλίες ήδη σφραγίστηκαν και άμεσα αναμένεται να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του από την Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα θα ακολουθηθεί και η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

Το άλλο εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άνω Ηλιούπολη εντοπίστηκε σε 10 από 14 αντλίες (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης και πετρελαίου) η ύπαρξη επιπρόσθετων συνδεσμολογιών και καλωδιώσεων που δεν προβλέπονται στο κατασκευαστικό διάγραμμα του συγκεκριμένου τύπου αντλιών και απαγορεύεται βάσει της πρόσφατης τροπολογίας περί μηχανισμών καταδολίευσης αντλιών (άρθρο 17 του Ν. 3908/2011 ).

Οπως επισημαίνεται σχετικά η κατασκευαστική εικόνα, με βάση την ανάλυση της λειτουργίας των αντλιών, κατατείνει στο συμπέρασμα της κατά πάσα πιθανότητα ύπαρξης μηχανισμών που παρενέβαιναν στον προγραμματισμό αντλιών και αλλοίωναν την ένδειξη των αντλιών εξαπατώντας τους πολίτες, αλλά που όμως είχαν αφαιρεθεί πριν από τον εντοπισμό των συνδεσμολογιών.

Οι συγκεκριμένες αντλίες σφραγίστηκαν και στον ιδιόκτητη του πρατηρίου επιβλήθηκε σύμφωνα με τον σχετικό νόμο αρχικό πρόστιμό 20.000 ευρώ, ενώ η σχετική αλληλογραφία διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή πρόσθετου προστίμου 20% επί του συνολικού τζίρου της προηγούμενης χρήσης, το οποίο αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Μετρολογίας θα προχωρήσει σε περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση των κατασχεθέντων ευρημάτων μέσω του εργαστηρίου εφαρμοσμένης ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την τεκμηρίωση συμπεράσματος. Και σε καταφατική περίπτωση, θα αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας του πρατηρίου και θα ακολουθηθούν τα νόμιμα προβλεπόμενα της ποινικής πλευράς.

Πηγή Το Βήμα

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο