Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές σε αφορολόγητα όρια εξετάζει η κυβέρνηση.

Αλλαγές σε αφορολόγητα όρια εξετάζει η κυβέρνηση.

Η MIKPH πρόοδος σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής και το σοβαρό πρόβλημα που σημειώνεται στην αύξηση των εσόδων οδηγούν το Yπουργείο Οικονομικών σε επανεξέταση των αφορολόγητων ορίων. Υπό την πίεση και της τρόικας εξετάζεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τα φυσικά πρόσωπα και κατάργησή του για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η επιβολή τεκμηρίων δεν φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της τρόικας.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται σε υπηρεσιακό επίπεδο κυβέρνηση και τρόικα «στοχεύει» στους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα κάτω ή πολύ κοντά στο αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ. Μελετάται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 5% μέχρι το εισόδημα των 10.500.
Αλλαγές εξετάζονται και στη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν ακίνητα σε ακριβές περιοχές της χώρας, με αντικειμενική τιμή ζώνης που ξεπερνά τα 4.000 ή 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο