Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξημένος ο αριθμός πιστωτικών σημειωμάτων από τις φορολογικές δηλώσεις 2011

Αυξημένα πιστωτικά σημειώματα παρουσιάζονται από τη μέχρι τώρα πορεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία κατά τις δύο πρώτες αποστολές εκκαθαριστικών σημειωμάτων προς τους φορολογούμενους το 39,85% των σημειωμάτων αυτών είναι πιστωτικά. Το 41,38% είναι μηδενικά σημειώματα και το υπόλοιπο 18,77% είναι χρεωστικά.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους 311.471 πιστωτικά σημειώματα, 323.406 μηδενικά και 146.735 χρεωστικά.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την τελευταία παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εστάλη αυτές τις ημέρες στους φορολογούμενους προκύπτει ότι τα 228.389 σημειώματα είναι πιστωτικά, τα 236.942 είναι μηδενικά και τα υπόλοιπα 106.501 χρεωστικά.

Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει τη νέα έως τώρα αυξημένη αποστολή πιστωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να έχουν επιπλέον αφορολόγητο ποσό πέραν των 12.000 ευρώ εάν συγκεντρώσουν ποσό αποδείξεων έως 15.000 ευρώ.

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε αυξημένη επιστροφή φόρου. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ποσά αποδείξεων δαπανών που εγγράφουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις είναι πραγματικά.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Μαΐου 20, 2011 6:11 μ.μ. | Reply
ΓΑΤΑΚΙΑ!!!!!
image description internet | Μαΐου 20, 2011 6:01 μ.μ. | Reply
ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ
image description epimenidis | Μαΐου 20, 2011 10:43 μ.μ. | Reply
Οταν εγω εγραφα την Δευτερα του Πάσχα για Βτερλώ δεν το πιστευατε. Το ίδιο θα γίνει ηλιθιοι του υπ΄οικ. και με τον φορο κατανάλωσης στα αναψυκτικα. Γιατί; Γιατί, ηλιθιοι δεν αφήσατε χρήματα στην τσεπη του καταναλωτή. Ετσι δεν θα αγοράζει αναψυκτικά. Μετά την εφαρμογή του νομου αυτού να θυμαστε τι ανακοινωση θα βγάλετε. Εάν εως τότε δεν εξαφανιστητε για αλλα μέρη , επειδή ο κοσμος θα σας ψαχνει να σας πλακώσει στο ξύλο.
image description ΤΑΣΟΥΛΗΣ | Μαΐου 21, 2011 11:58 π.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΒΟΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ Ε....
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ; Ή ΟΦΕΙΛΕΤΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΝΟ; ΠΑΝΣΟΦΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ.
image description theopan | Μαΐου 21, 2011 3:24 μ.μ. | Reply
"δειγματοληπτικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ποσά αποδείξεων δαπανών που εγγράφουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις είναι πραγματικά."

Μια χαρά πραγματικά θα αποδειχτούν τα ποσά! Μην ανησυχείτε! Όχι που νομίζατε ότι θα μας κάνετε να "βαρεθούμε" να μαζεύουμε και να σας τα χαρίσουμε! Το ότι είστε βλάκες με πατέντα φταίει!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο