Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ριζικές αλλαγές του πειθαρχικού δικαίου στο Δημόσιο

Σαρωτικές αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί το Yπουργείο Εσωτερικών με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου.

Η πιο σημαντική τροποποίηση προβλέπει ότι δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι έχουν στον φάκελό τους σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, στην περίπτωση που οι υπηρεσίες τους κλείσουν ή συγχωνευθούν, δεν θα έχουν το δικαίωμα μετάταξης. Σε μία τέτοια περίπτωση κινδυνεύουν ακόμη και με απόλυση.

Τις παραπάνω διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που ψηφίστηκε χθες.

Η διάταξη θα προβλέπει ότι για τους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα δεν θα ισχύει η κρίση - αξιολόγηση του ΑΣΕΠ ώστε να μεταταχθούν. Θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, ενώ θα υπάρχει κλιμάκωση των πειθαρχικών αδικημάτων ανάλογα με τη σοβαρότητά τους. Μία ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τη νέα σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων στα οποία δεν θα μετέχουν εργαζόμενοι από τον ίδιο χώρο.

Στο θέμα των απολύσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που επισήμανε πως η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση αφού τρεις διαφορετικοί υπουργοί, οι κ. Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης και Πάγκαλος, λένε διαφορετικά πράγματα. Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους και ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή έως το 2015 θα φύγουν 150.000 εργαζόμενοι μέσω των συνταξιοδοτήσεων και των εθελοντικών αποχωρήσεων όπου χρειαστεί να υπάρξουν. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα ανέρχεται στις 670.000.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο