Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Βούλιαξε» το 2010 η ανταγωνιστικότητα

Ελεύθερη πτώση 10 θέσεων, τη μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, που την κατατάσσει στην 4η θέση πριν από τον «πάτο» της διεθνούς κατάταξης ανταγωνιστικότητας, κατέγραψε το 2010 η ελληνική οικονομία, η οποία ξεπερνά, πλέον, μόλις την Ουκρανία, την Κροατία και τη Βενεζουέλα.

Το παραπάνω προκύπτει από τα αποτελέσματα της παγκόσμια επετηρίδας του International Institute for Management Development (IMD), βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχωρεί για το 2011, στην διόλου τιμητική 56η θέση (σε σύνολο 59 οικονομιών που εξετάζει το Ινστιτούτο) από την 46η θέση που είχε πέρυσι.

Συγκεκριμένα, στον τομέα της «Οικονομικής Αποδοτικότητας» η κατάταξη επιδεινώθηκε κατά δέκα (10) θέσεις και από την 48η το 2010, βρίσκεται πλέον στην 58η, που είναι η προτελευταία της παγκόσμιας κατάταξης, και η χειρότερη θέση που είχε ποτέ από το 1999. Μόνη χώρα που έχει χειρότερη επίδοση είναι η Βενεζουέλα. Ανάλογα απογοητευτική εικόνα και στον τομέα της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», καθώς διαπιστώνεται υποχώρηση κατά 8 θέσεις (από την 45η το 2010 στην 53η φέτος) σε ένα έτος, με τη χώρα μας να ξεπερνά μόνο τις Ρωσία, Ουκρανία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Βενεζουέλα και Κροατία.

Κυβέρνηση
Στην «Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα» η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, δεδομένου ότι η Ελλάδα απώλεσε μόλις δύο θέσεις (από την 54η θέση, βρίσκεται πλέον στην 56η), ευρισκόμενη σε καλύτερη μοίρα από την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα και την Ουκρανία. Στον τομέα των «Υποδομών», τέλος, είναι το μόνο πεδίο που η κατάταξη της Ελλάδας βελτιώθηκε κατά μία θέση, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει πλέον την 32η θέση, από 33η. Οσον αφορά στις χώρες που πρωτοπορούν παγκοσμίως, κρινόμενες με όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητας, αυτές είναι το Χονγκ Κονγκ, οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη, ενώ την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν οι Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Καναδάς, Κατάρ, Αυστραλία, και Γερμανία.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο