Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Εφοδος του ΣΔΟΕ στα ελληνικά νησιά – Ελεγχοι σε 30.000 επιχειρήσεις.

Εκτεταμένους ελέγχους σε 30.000 επιχειρήσεις και έφοδο στα νησιά του Αιγαίου στις αρχές του Ιουνίου ξεκινάει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπό τις εντολές του νέου ειδικού γραμματέα κ. Ι. Διώτη. Οι 30.000 σε επιχειρήσεις θα επιλεγούν με κριτήρια όπως:

– Tο ύψος των ακαθαρίστων εσόδων.

– Tον χαμηλό συντελεστή μεικτού και καθαρού κέρδους.

– Tις επαναλαμβανόμενες χρήσεις με εμφάνιση ζημίας.

– Tο υψηλό ποσό δαπανών.

– Tο μεγάλο πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ που δεν δικαιολογείται από το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης.

– Tο μικρό ποσοστό απόδοσης ΦΠΑ. Στόχος του ΣΔΟΕ είναι από τους παραπάνω έλεγχους να επιβληθούν πρόστιμα που θα προσεγγίσουν τα 200 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος.

Επίσης, στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ εισέρχονται και οι προμηθευτές του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες. θα ελεγχθούν 100 επιχειρήσεις που προμηθεύουν δημόσια νοσοκομεία με διάφορα είδη, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν υπερτιμολόγηση με τη μέθοδο της τριγωνικής συναλλαγής, όπου συνήθως παρεμβάλλεται offshore εταιρεία. Επίσης, θα ξεκινήσουν έλεγχοι συμβάσεων προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και έλεγχος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Από ελέγχους που διενεργήθηκαν το περασμένο έτος στις προμήθειες και στα εξοπλιστικά διαπιστώθηκε:

– Υπερτιμολόγηση μέσω τριγωνικής συναλλαγής ιατρικών προϊόντων (βηματοδοτών) που πωλούνται από συγκεκριμένη εταιρεία σε δημόσια νοσοκομεία. Eις βάρος των υπευθύνων έχει επιβληθεί πρόστιμο ποσού 8.357.675 ευρώ.

– Μη τήρηση της Σύμβασης Κατασκευής, Βελτίωσης και Επισκευής Υποβρυχίων από Eλληνικά Nαυπηγεία ως προς τον όρο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Eις βάρος των υπευθύνων έχουν επιβληθεί πρόστιμα ποσού 37.500.000 ευρώ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο