Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΟΓΑ: Αυτόματες αυξήσεις στις χαμηλές εισφορές ανά τριετία

Την «αυτόματη», ανά τριετία, αύξηση των χαμηλών ασφαλιστικών εισφορών που ισχύουν στον ΟΓΑ θα θεσμοθετήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ειδική νομοθετική ρύθμιση. Η αύξηση της κατώτατης εισφοράς (που σε βάθος δωδεκαετίας θα υπερδιπλασιαστεί) «κλείδωσε» στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης της οικονομικής βιωσιμότητας του ΟΓΑ, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είχε εξαιρεθεί από τη γενική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της «Η», το σχέδιο της διοίκησης του ΟΓΑ και του υπουργείου προβλέπει την υποχρεωτική κατάταξη των ασφαλισμένων που επιλέγουν την 1η ασφαλιστική κατηγορία καταβάλλοντας 536,16 ευρώ το χρόνο σε ανώτερη κατηγορία ανά τριετία, έτσι ώστε σταδιακά να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλισή τους στην 5η κατηγορία, όπου η ετήσια εισφορά φθάνει τα 1.158 ευρώ.

«Δεν μπορεί ο ΟΓΑ να καταβάλλει τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ κάθε μήνα σε ασφαλισμένους που πληρώνουν 536 ευρώ το χρόνο», τονίζουν στελέχη του Ταμείου, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η 5η ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική για όλους τους νεοασφαλιζόμενους από την 1/1/2004 και μετά, για τα μέλη ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ, καθώς και για όσους εντάσσονται σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (αγροτουρισμός, αγροβιοτεχνία).

Την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κατηγοριών και των καταστατικών διατάξεων του ΟΓΑ έχει υποδείξει με τη μελέτη για τη βιωσιμότητα των ταμείων που είχε παραγγείλει η τρόικα και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο