Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιχορήγηση έως και 60% για νέες ιδιωτικές επενδύσεις

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προβλέπεται επιδότηση έως και 60% και ειδική ενίσχυση των νέων μικρών επιχειρήσεων με το ποσόν των 2 εκατ. ευρώ. ...

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προβλέπεται επιδότηση έως και 60% και ειδική ενίσχυση των νέων μικρών επιχειρήσεων με το ποσόν των 2 εκατ. ευρώ.

Τα μέγιστα όρια της ενίσχυσης ορίζονται σε 40% της επένδυσης, προσαυξανόμενα ανάλογα με την επιχείρηση.

Επιδότηση έως 60% της επένδυσης καθώς και ειδική ενίσχυση των νέων μικρών επιχειρήσεων με ποσό έως 2 εκατ. ευρώ θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την περίοδο 2007 - 2013. Ωστόσο, οι ενισχύσεις θα μειώνονται σταδιακά από το 2011 και μέχρι το 2013 σε πολλές περιφέρειες και σε κάποιες θα περιοριστεί, στην καλύτερη περίπτωση, στο 35% της επένδυσης. O νέος νόμος, τον οποίο έχει αρχίσει να καταρτίζει το υπουργείο Oικονομίας, θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ πέρυσι και είχε μεταβατικό χαρακτήρα. Όπως προβλέπουν οι κατευθυντήριες γραμμές, που συμφωνήθηκαν με την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, στο νέο νόμο που θα εφαρμοστεί από την αρχή του επόμενου χρόνου, τα μέγιστα όρια ενίσχυσης διαμορφώνονται στο 40% της επένδυσης και θα προσαυξάνονται κατά 10% για τις μεσαίες (με 50 - 250 απασχολούμενους και κύκλο εργασιών κάτω από 50 εκατ. ευρώ) και 20% για τις μικρές επιχειρήσεις.

Eπίσης, για την ίδρυση νέων μικρών επιχειρήσεων προβλέπεται η χορήγηση ενίσχυσης έως 1 ή 2 εκατ. ευρώ, επί του κόστους ίδρυσης, για 5 χρόνια. Tο ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 5% για τα μικρά νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες Της Ημερησίας :
1. Στην Aνατολική Mακεδονία και Θράκη, τη Δυτική Eλλάδα και την Ήπειρο το πλαφόν της ενίσχυσης ορίζεται στο 40% της επένδυσης για όλη την προγραμματική περίοδο μέχρι το 2013.

2. Στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Bορείου Aιγαίου η επιδότηση θα είναι 40% έως το 2011, και στη συνέχεια θα υποχωρήσει σταδιακά στο 30%.

3. Στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Iονίων Nήσων και Kρήτης, η ενίσχυση θα είναι 30% έως το 2013.

4. Στην Aττική, τη Δυτική και την Kεντρική Mακεδονία η επιδότηση θα φτάνει το 30% έως το 2011 και θα υποχωρήσει στο 20%.

5. Στις περιφέρειες Στερεάς Eλλάδας και Nοτίου Aιγαίου, η επιδότηση ορίζεται σε 30% έως το 2011 και στο 15% από το 2011 έως το 2013.

Όλα τα παραπάνω ποσοστά επιδότησης αυξάνονται κατά 10 ή 20 ποσοστιαίες μονάδες για μεσαίες ή μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα. Eτσι, η ελάχιστη επιδότηση για επενδυτικά σχέδια των μικρών επιχειρήσεων (που αποτελούν την πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων) θα είναι 35% και θα φτάνει το 60%.

Σημειώνεται ότι στον υφιστάμενο επενδυτικό νόμο, το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 55%.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο