Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξάνονται και πληθύνονται τα χρέη του Δημοσίου

Αυξάνονται και πληθύνονται τα χρέη του Δημοσίου. Τον Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπέρασαν τα 6 δις ευρώ από 5,16 δις ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (δεν εξοφλήθηκαν 90 ημέρες μετά την ημερομηνία οφειλής) της γενικής κυβέρνησης τα υψηλότερα χρέη έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τον Μάρτιο ανήλθαν στα 2,27 δις ευρώ από 1,99 δις ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Ακολουθούν τα νοσοκομεία με οφειλές 1,68 δις ευρώ ελαφρά μειωμένες σε σχέση με τον Φεβρουάριο (1,72 δις ευρώ) .

Τα υπουργεία χρωστούν 1,12 δις ευρώ και αύξησαν τα «φέσια» κατά 262 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Το υπουργείο Άμυνας με 261,85 εκατ. ευρώ και το Υποδομών με 407,1 εκατ. ευρώ βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις των υπουργείων με τα μεγαλύτερη ληξιπρόθεσμα χρέη.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης χρωστούν 700 εκατ. ευρώ και τα λοιπά νομικά πρόσωπα 215 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να τονιστεί πως από τους 860 φορείς της γενικής κυβέρνησης (δεν περιλαμβάνονται νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των ΟΤΑ καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες συγχώνευσης) στοιχεία για τον Μάρτιο έστειλαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι 806. Τον Φεβρουάριο είχαν στείλει 779 και τον Ιανουάριο 658.

Δεν έχουν συμμορφωθεί 17 ασφαλιστικά ταμεία 35 νομικά πρόσωπα και 2 δημόσιες επιχειρήσεις .

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το υπουργείο Οικονομικών για λόγους εναρμόνισης των λογιστικών εγγραφών μεταξύ όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης έχει αφαιρέσει ποσό 917 εκ. ευρώ από τις δαπάνες του κράτους του Ιανουαρίου 2011. Το ποσό αυτό αφορά σε επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έγιναν στο τέλος του Δεκεμβρίου για την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου (δεδομένου ότι οι συντάξεις προκαταβάλλονται) και καταγράφηκαν στα έξοδα του Ιανουαρίου.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο