Ψυχικό-Φιλοθέη: Προσφυγή στο ΣτΕ για τις υπέρογκες αυξήσεις στις αντικειμενικές.

Δικαστικά - Φορονομικά

13 Μάιος 2011
Προσφυγή στη δικαιοσύνη ετοιμάζουν οι κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει υπέρμετρα τις αντικειμενικές αξίες σε μία περίοδο όπου η κτηματαγορά βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και οι τιμές των ακινήτων πέφτουν συνεχώς. Taxheaven.gr

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει τις τιμές ζώνης σε επίπεδα υψηλότερα των αγοραίων. «Πρόκειται για μία κατάφωρα άδικη απόφαση, η οποία στοχοποιεί τους πολίτες της περιοχής μας, ενώ το πιθανότερο είναι ότι αποτελεί προάγγελο αντίστοιχων αυξήσεων σε όλους τους Δήμους της χώρας» τονίζει ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Παν. Ξυριδάκης.

Πέραν της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει αναθέσει ο δήμαρχος στον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα του φορολογικού δικαίου κ. Γ. Φορτσάκη, ο Δήμος σχεδιάζει μία σειρά από ενέργειες οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ψυχικό την περασμένη Τρίτη 10 Μαΐου.

Μία από αυτές είναι η αποστολή σχετικών επιστολών σε όλους τους Βουλευτές της Β΄ Αθηνών, ζητώντας την ανάδειξη του θέματος στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Οι νέες τιμές ζώνης, που ισχύουν για όλο το Δήμο Ψυχικού ανακοινώθηκαν στις αρχές Μαρτίου, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Δημ. Κουσελά. Το ποσοστό της αύξησης κυμαίνεται από 23,3% έως και 60%, ενώ αγγίζει το 95% εάν ληφθεί υπόψη η παλαιότερη τιμή της Β΄ ζώνης, η οποία είχε τεθεί εκ νέου σε ισχύ από τον περασμένο Νοέμβριο, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με δεδομένη την υψηλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, το επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες αναμένεται να είναι κάθε άλλο παρά αμελητέο.

Πηγή Το Βήμα