Ειδήσεις Δικαστικά - Φορονομικά

Ψυχικό-Φιλοθέη: Προσφυγή στο ΣτΕ για τις υπέρογκες αυξήσεις στις αντικειμενικές.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη ετοιμάζουν οι κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει υπέρμετρα τις αντικειμενικές αξίες σε μία περίοδο όπου η κτηματαγορά βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και οι τιμές των ακινήτων πέφτουν συνεχώς.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει τις τιμές ζώνης σε επίπεδα υψηλότερα των αγοραίων. «Πρόκειται για μία κατάφωρα άδικη απόφαση, η οποία στοχοποιεί τους πολίτες της περιοχής μας, ενώ το πιθανότερο είναι ότι αποτελεί προάγγελο αντίστοιχων αυξήσεων σε όλους τους Δήμους της χώρας» τονίζει ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Παν. Ξυριδάκης.

Πέραν της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει αναθέσει ο δήμαρχος στον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα του φορολογικού δικαίου κ. Γ. Φορτσάκη, ο Δήμος σχεδιάζει μία σειρά από ενέργειες οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ψυχικό την περασμένη Τρίτη 10 Μαΐου.

Μία από αυτές είναι η αποστολή σχετικών επιστολών σε όλους τους Βουλευτές της Β΄ Αθηνών, ζητώντας την ανάδειξη του θέματος στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Οι νέες τιμές ζώνης, που ισχύουν για όλο το Δήμο Ψυχικού ανακοινώθηκαν στις αρχές Μαρτίου, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Δημ. Κουσελά. Το ποσοστό της αύξησης κυμαίνεται από 23,3% έως και 60%, ενώ αγγίζει το 95% εάν ληφθεί υπόψη η παλαιότερη τιμή της Β΄ ζώνης, η οποία είχε τεθεί εκ νέου σε ισχύ από τον περασμένο Νοέμβριο, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με δεδομένη την υψηλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, το επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες αναμένεται να είναι κάθε άλλο παρά αμελητέο.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο