Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περαιτέρω μείωση στις τραπεζικές καταθέσεις τον Μάρτιο.

Στα 199,18 δισ. ευρώ υποχώρησαν το Μάρτιο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, από τα περίπου 201,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Από την αρχή του χρόνου, οι καταθέσεις έχουν μειωθεί συνολικά κατά 9,4 δισ. ευρώ.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος της υποχώρησης, περισσότερα από 7,5 δισ. ευρώ, προήλθε από τις αναλήψεις ιδιωτών.

Την υψηλότερη πτώση εμφανίζουν οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου, τα υπόλοιπα των οποίων μειώθηκαν στο α΄ τρίμηνο του 2011 κατά 4,48 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, οι επιχειρήσεις «σήκωσαν» από τις τράπεζες περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ.

Τραπεζικοί παραγόντες επισημαίνουνπως η πτώση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο χρηματοδοτικό «άνοιγμα» που προκαλεί η μείωση της πιστωτικής επέκτασης και η ύφεση που πλήττει την εγχώρια αγορά.

Πηγή Τσ Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο