Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εγκύκλιος για ΔΕΚΟ

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έστειλε σήμερα εγκύκλιο προς όλα τα Υπουργεία, με την οποία ζητά την υποβολή στοιχείων που αφορούν στις Δημόσιες Επιχειρήσεις που εποπτεύονται από αυτά. Το κείμενο της εγκυκλίου, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, έχει ως ακολούθως:...

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Αθήνα, 6-2-2006

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έστειλε σήμερα εγκύκλιο προς όλα τα Υπουργεία, με την οποία  ζητά την υποβολή στοιχείων που αφορούν στις Δημόσιες Επιχειρήσεις  που εποπτεύονται από αυτά. Το κείμενο της εγκυκλίου, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, έχει ως ακολούθως:

 

«Στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 3429/2005 και προκειμένου να καταγραφούν οι Δημόσιες Επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτού, παρακαλούμε όπως μας υποβάλετε το αργότερο μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2006 κατάλογο των Δημοσίων Επιχειρήσεων που εποπτεύονται από το Υπουργείο σας και έχουν τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 1.

 

Ειδικότερα, για κάθε επιχείρηση πρέπει να υποβληθούν τα εξής στοιχεία:

 • Ιδρυτικός Νόμος και Καταστατικό

 • Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

 • Τελευταίες ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις

   

Παρακαλούμε, επίσης, όπως μας αποστείλετε τα οικονομικά στοιχεία των ανωτέρω επιχειρήσεων για τα έτη 2004 (απολογιστικά), 2005 (εκτιμήσεις) και 2006 (προϋπολογισμός) που αφορούν στα ακόλουθα οικονομικά μεγέθη:

 1. Έσοδα - Έξοδα - Αποτέλεσμα Χρήσης

 2. Επιχορήγηση Δημοσίου (με διάκριση σε Τακτικό προϋπολογισμό και Π.Δ.Ε.)

 3. Επενδύσεις

 4. Δανεισμό

 5. Ανεξόφλητα Υπόλοιπα Δανείων

 6. Απασχόληση

   

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι απαραίτητα στην Υπηρεσία μας για την πραγματοποίηση της καταγραφής των Δημοσίων Επιχειρήσεων και τη δημιουργία κεντρικής βάσης δεδομένων για κάθε ΔΕΚΟ».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  Up
  Close
  Close
  Κλείσιμο