Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Π.Ο. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Σ.Ε.Π.Ο.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
                                  

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ;

Είναι κοινό αίτημα των οικονομολόγων, να ανήκουν σε ένα ενεργό Οικονομικό Επιμελητήριο, το οποίο με τις παρεμβάσεις του στην κοινωνία, θα κατοχυρώνει τα επαγγελματικά και επιστημονικά τους δικαιώματα, θα εκπληρώνει το θεσμικό του ρόλο, σαν σύμβουλος της Πολιτείας και θα κατακτά κύρος και αξιοπιστία, με τις παρεμβάσεις του στα θέματα της οικονομίας. Δυστυχώς, αυτό το απλό αίτημα, είναι μεν κοινό στην προεκλογική περίοδο, αλλά το ….. ξεχνούν αρκετοί μετά τις εκλογές, για να υπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους. Πολλές φορές μέχρι τώρα, έχουμε επισημάνει ότι σεβασμό, κύρος και αξιοπιστία το Οικονομικό Επιμελητήριο μπορεί να κατακτήσει μόνο μέσα από τη δράση του και τις παρεμβάσεις του. Αντ’ αυτού όμως έχουμε ηχηρή σιωπή! Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της σιωπής του ΟΕΕ, το τελευταίο διάστημα είναι:

-    Τα προβλήματα του ΤΑΧΙSNET, που αναγκάζουν κυρίως τους λογιστές να ζουν μία ταλαιπωρία και ένα άγχος, που δεν έχει προηγούμενο! Την στιγμή που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάνουν άλματα στα θέματα μηχανοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών, η ολιγωρία και η ανικανότητα της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καταταλαιπωρεί τους λογιστές και στερεί από τον ελεγκτικό μηχανισμό πολύτιμες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις.

-    Τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, που βυθίζουν τη χώρα σε εφιαλτικές καταστάσεις, οδηγούν τη δημόσια περιουσία σε εκποίηση και την εθνική κυριαρχία σε αμφισβήτηση. Παρά το ότι, από τις 3.7.2010 (!) υπάρχει σχετική απόφαση της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ (μετά από πρόταση της ΣΕΠΟ, που ψήφισαν όλοι, εκτός φυσικά της ΔΠΚ),  ακόμη περιμένουμε το ΟΕΕ να την υλοποιήσει και να παρέμβει στα ζητήματα της κρίσης!

-Η παρουσίαση, χωρίς να ζητηθεί για μία φορά ακόμη η γνώμη του ΟΕΕ, στις 2.5.2011 του νέου «προγράμματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», ενός ακόμη προπαγανδιστικού πυροτεχνήματος της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία όταν βρίσκει χρόνο από τις πολύωρες τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες σχέσεις με «επενδυτές φαντάσματα» κυνηγάει πισίνες, γιατρούς, δικηγόρους και κότερα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων, χωρίς να κατορθώνει να φέρει έσοδα, τα οποία το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχουν πτώση 8% (σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2010) αντί του στόχου της αύξησης κατά 3,5%!
Η ΣΕΠΟ σε όλα αυτά τα ζητήματα, πιέζει, καταθέτει προτάσεις, διεκδικεί μία άλλη πορεία και παρουσία για το ΟΕΕ. Μία παρουσία, που δεν θα εξαντλείται σε παρασκηνιακές δημόσιες σχέσεις με παράγοντες και σε ενασχόληση με ασήμαντα θέματα. Καταλαβαίνουμε ότι η συνεργασία ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ δημιουργεί «δεσμεύσεις και …. παρατράγουδα». Το ερώτημα των οικονομολόγων όμως, είναι γιατί αυτή η συνεργασία (για την οποία πριν από λίγους μήνες, έχυναν κροκοδείλια δάκρυα και οδηγούσαν το ΟΕΕ σε αδράνεια αλλά και σε σπατάλη δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για ανούσιες διαδικασίες) δεν μπορεί να οδηγήσει το ΟΕΕ στο στοιχειώδες και στο αυτονόητο. Καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα παραγοντισμού στελεχών τους, που οδηγεί σε αποκλεισμό της ΣΕΠΟ, της ΑΚΙΟΕ και της ΔΠΚ από οποιαδήποτε εκπροσώπηση του ΟΕΕ, δεν καταλαβαίνουμε όμως, πως αυτό οδηγεί στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού και στην αναγκαία ενότητα, για την οποία υποκριτικά μιλούσαν.

Η ΣΕΠΟ καλεί κάθε οικονομολόγο, Περιφερειακό Τμήμα και Παράταξη, σε κοινό αγώνα, για ανατροπή αυτής της κατάστασης εκφυλισμού του ΟΕΕ, σε ανάδειξή του στο ρόλο που περιμένουν οι οικονομολόγοι και κυρίως σε παρεμβάσεις του, όπου και όποτε απαιτούν οι ανάγκες των οικονομολόγων και της κοινωνίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:         6944614559     6973020582
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο