Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσιεύει σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις για πληρωμή που βασίζεται στην αξία των μετοχών.

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσίευσε σήμερα για δημόσιο σχολιασμό ένα προσχέδιο έκθεσης με προτάσεις για τροποποίηση του Δ.Π.Χ.Π. 2 Πληρωμή που βασίζεται στην αξία των μετοχών.....

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσιεύει σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις για πληρωμή που βασίζεται στην αξία των μετοχών.

2 Φεβρουαρίου 2006

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσίευσε σήμερα για δημόσιο σχολιασμό ένα προσχέδιο έκθεσης με προτάσεις για τροποποίηση του Δ.Π.Χ.Π. 2  Πληρωμή που βασίζεται στην αξία των μετοχών. Η σχεδιαζόμενη τροποποίηση πραγματεύεται δύο ζητήματα. Προτείνει να περιοριστούν οι όροι παραχώρησης σε όρους υπηρεσιών και όρους απόδοσης. Όροι παραχώρησης είναι οι όροι τους οποίους ένα άτομο ή ένας οργανισμός πρέπει να πληροί για να λάβει μετοχές μιας οντότητας κατόπιν συμφωνίας  για πληρωμή που βασίζεται στην αξία των μετοχών. Η τροποποίηση προτείνει επίσης όλες οι ακυρώσεις, είτε από την οντότητα είτε από άλλα μέρη, να έχουν την ίδια λογιστική αντιμετώπιση.

Παρουσιάζοντας το προσχέδιο έκθεσης, ο σερ David Tweedie, Πρόεδρος του IASB, είπε:

Αυτές οι προτάσεις αποτελούν την ανταπόκριση του Συμβουλίου στις ανησυχίες που εκφράστηκαν από ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με το ότι το πρότυπό μας για πληρωμή που βασίζεται στην αξία των μετοχών δεν δίνει οδηγίες για δύο πολύ συνηθισμένες πλευρές των συμφωνιών για πληρωμή που βασίζεται στην αξία των μετοχών. Πιστεύουμε ότι αυτές οι σχεδιαζόμενες  τροποποιήσεις, αν επικυρωθούν, θα καλύψουν  ένα κενό στο πρότυπο.

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) προσκαλεί σε σχολιασμό του προσχεδίου έκθεσης έως  τις 2 Ιουνίου 2006.

Πηγή iasb

Μετάφραση Ρενα Λιαπάτη
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο