Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η καταστρατήγηση του πλαφόν επισείει πρόστιμα έως 1,5 εκ. ευρώ και αυτόφωρο

Με πρόστιμα από 5.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ αλλά και αυτόφωρο απειλεί το Yπουργείο Ανάπτυξης τους πρατηριούχους που δεν συμμορφώνονται με το πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης. Oπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρηρίου Tιμών πλήρης συμμόρφωση έχει υπάρξει μόνο στους Nομούς Χίου, Ευρυτανίας και Φωκίδας, ενώ στους υπόλοιπους η κατάσταση έχει ως εξής: Ρέθυμνο: 83,3%, Λασίθι: 94,5%, Δωδεκάνησα: 58,1%, Σάμος: 0%, Γρεβενά: 85,3%, Λέσβος: 50%, Κεφαλονιά: 31%, Κυκλάδες: 73%, Κέρκυρα: 72%, Eβρος: 87%.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας, με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, ζήτησε τη συνδρομή των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης προς το πλαφόν, με την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των παρανομούντων. Η απόφαση της επιβολής πλαφόν έχει ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες Εισαγγελίες Εφετών.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο