Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο που θα αφορά κυρίως τη φορολογία των νομικών προσώπων, τη φορολογία της περιουσίας, καθώς και το καθεστώς φοροαπαλλαγών κινήτρων και εκπτώσεων που ισχύει σήμερα.

Αυτό προβλέπεται στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη φοροδιαφυγή στο οποίο, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι να υπάρξει εκλογίκευση των ακραίων περιπτώσεων επιβολής προστίμων αλλά και η κατάργηση προστίμων για εντελώς τυπικούς λόγους με σκοπό την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογούμενων και των αρχών.

Συγκεκριμένα θα περιοριστεί το πρόστιμο που επιβάλλεται στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων μέχρι το ισόποσο της αξίας της συναλλαγής καθώς και το πρόστιμο στην έκδοση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων μέχρι το διπλάσιο της αξίας της συναλλαγής προκειμένου να καθίσταται εφικτός άμεσα ο διοικητικός συμβιβασμός.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου θα προηγηθεί μελέτη το δίμηνο Μάιος - Ιούνιος προκειμένου να προκύψουν τα συμπεράσματα για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Παράλληλα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη φοροδιαφυγή δίνεται βάρος στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Όπως σημειώνεται αυτά ανέρχονται συνολικά σε 40 δισ. ευρώ από τα οποία εισπράξιμα κρίνονται τα 10 δισ. ευρώ.

Εκτός των άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών αυτών η κυβέρνηση εξετάζει να προχωρήσει στην εξεύρεση όσων οφείλουν στο δημόσιο από φορολογικές απαλλαγές και ελαφρύνσεις όπως τις εκπτώσεις φόρου εισοδήματος καθώς και το αφορολόγητο πρώτης κατοικίας, τις μεταβιβάσεις ακινήτων κατά το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Παράλληλα προτείνεται η θεσμοθέτηση νομοθετικής διάταξης με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης της οικονομικής αστυνομίας ή της δίωξης οικονομικού εγκλήματος σε πληροφορίες και στοιχεία που είναι χρήσιμα για την άσκηση του έργου της που σήμερα καλύπτονται από τη νομοθεσία του φορολογικού απορρήτου.

Παράλληλα προτείνεται η διεύρυνση των αδικημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Μεταξύ των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής είναι και η σύσταση υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων στο υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την συλλογή και επεξεργασία στοιχείων που αφορούν την εμπλοκή υπαλλήλων του σε υποθέσεις διαφθοράς.

Τέλος όπως σημειώνεται θα αντικατασταθεί το ισχύον σύστημα υπολογισμού αντικειμενικών αξιών από νέο σύστημα που προσεγγίζει ορθότερα τις πραγματικές εμπορικές αξίες και επιτρέπει την τακτική αναπροσαρμογή τους ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Παράλληλα θεσπίζεται ως κακούργημα το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπαλλήλου εφόσον η αξία των οφελημάτων για τον υπάλληλο υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ και ανεξαρτήτως ποσού για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AlanTrap | Μαΐου 2, 2011 5:12 μ.μ. | Reply
Αηδία έχουμε καταντήσει.
image description efipoly | Μαΐου 2, 2011 6:12 μ.μ. | Reply
Ακομα δεν εφαρμοστηκε το προηγουμενο νομοσχεδιο,θα ψηφισουν και αλλο!!!!!!
image description LOGRALLI | Μαΐου 2, 2011 7:44 μ.μ. | Reply
αυτοί για το μόνο που ζουν είναι να ψηφίζουν νομοσχέδια!!!! μάλλον είναι φασόν , με το κομμάτι πληρώνονται!!!!!
ανάθεμά με και αν ξέρουν τι ψηφίζουν!!!!!!!!!!
ρε ουσττττττττττττττττττττττττττττ
image description nasy | Μαΐου 2, 2011 8:11 μ.μ. | Reply
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ
image description gkazan | Μαΐου 2, 2011 10:31 μ.μ. | Reply
[email protected] to Horn moy!

Έτσι και κάνει κανείς Αρεσκω (like) στην είδηση αυτή.... δεν θα γλιτώσει!

Τι διάολο! Με το κιλό πληρώνονται οι πανίβλακες του Υ.Ο. και νομοθετούν κάθε μέρα;;;
Ένας Παπαδόπουλος ρε παιδιά...έστω και εκείνος με τα μπισκότα lol
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο