Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πριν από το καλοκαίρι η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α.

Nωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω πώλησης ποσοστού 25% - 30% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Π. Τσουπίδης σε ημερίδα για την οικονομία που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής...

Nωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω πώλησης ποσοστού 25% - 30% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Π. Τσουπίδης σε ημερίδα για την οικονομία που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Τσουπίδης τόνισε ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η μετοχοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα γίνει πριν από το καλοκαίρι, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία τόσο των οικονομικών αποτελεσμάτων του οργανισμού για το 2005 όσο και των τραπεζικών του δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα τα προ φόρων κέρδη του Τ.Τ. θα διαμορφωθούν για τη χρήση του 2005 τουλάχιστον στα 181 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις παρουσίασαν για το ίδιο διάστημα ετήσια αύξηση της τάξης του 7,5%, από 4,5% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξής τους το 2004. Το σύνολο των νέων δανείων έφθασαν το 2005 το 1 δισ. ευρώ, ενώ εξομαλύνθηκαν πλήρως και οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων με την υπογραφή νέου κανονιστικού πλαισίου εργασίας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Τ.Τ. πρόσθεσε ότι εξετάζεται από κοινού με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία η αμοιβαία εξαγορά ποσοστού της τάξης του 10%.

Σημειώνεται ότι το Τ.Τ., με δίκτυο 136 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνεται στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζει για την τρέχουσα χρήση η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντλήσει έσοδα για τη μείωση του δημοσίου χρέους της.

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο