Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιες απαλλαγές απειλούνται για να μαζευτούν 27 δισ. ευρώ.

Με βάση τα σενάρια που επεξεργάζονται οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται:


Με στόχο να εξοικονομήσει πάνω από 27 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει παρέμβαση στις οριζόντιες αυξήσεις φόρων και τις περικοπές αμοιβών και κοινωνικών παροχών για την περίοδο 2011-2015

Τα 12,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από αυξήσεις στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων και μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη και κοινωνικά επιδόματα.

Με βάση τα σενάρια που επεξεργάζονται οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται:

    περίπου 380.000 φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα πάνω από 45.000 ευρώ οι οποίοι θα χάσουν μέρος ή ολόκληρες φοροαπαλλαγές.
    Συζητείται και το ενδεχόμενο κατάργησης του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Στόχος των νέων ρυθμίσεων η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ
    δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα των οποίων οι αποδοχές θα περικοπούν μέχρι και 30% μέσω του δραστικού περιορισμού ή και της κατάργησης επιδομάτων και πάσης φύσεως πρόσθετων αποδοχών. Το όφελος από τις περικοπές, τη μη ανανέωση των συμβάσεων και το πάγωμα των προσλήψεων θα είναι της τάξης των 2 δισ.
    μεγάλος αριθμός συνταξιούχων με υψηλές επικουρικές. Οι μειώσεις για τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία και εκείνα που χορηγούν συντάξεις με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης θα κυμαίνονται κατά μέσον όρο στο 6%
    όσοι λαμβάνουν επιδόματα, βοηθήματα και επιδοτήσεις και η εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση ξεπερνά ένα ορισμένο ύψος. Στόχος, να περικοπούν τα 2,5 δισ. από τα 6 δισ. ευρώ που είναι το συνολικό κονδύλι, πράγμα που σημαίνει ότι θα θιγεί περίπου ένας στους 3 δικαιούχους
    οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας καθώς και όσοι θα αγοράσουν ακίνητα για τους οποίους θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας μέσω κυρίως της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών. Κατά μέσον όρο ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και ο φόρος μεταβίβασης θα αυξηθούν κατά 20%, ενώ ορισμένοι με την αναπροσαρμογή των τιμών θα χάσουν το αφορολόγητο όριο. Στόχος, να εισπραχθεί επιπλέον 1 δισ. ευρώ.

Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμα περικοπές 2,7 δισ. ευρώ στις δαπάνες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μειώσεις δαπανών ύψους 2,3 δισ. ευρώ στις ΔΕΚΟ και ενίσχυση των εσόδων τους με αυξήσεις τιμολογίων, καθώς και περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αναπροσαρμογές στα δημοτικά τέλη.

500 EΥΡΩ τον χρόνο θα είναι η μέση αύξηση του φόρου εισοδήματος, ενώ για ορισμένους θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ

30% θα μειωθούν οι αμοιβές για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, δημόσιους φορείς και οργανισμούς


Πηγή Ημερησία




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο