Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Λουκέτο για 300 εργοληπτικές επιχειρήσεις

Oι τεχνικές επιχειρήσεις, που αποσύρθηκαν από τα δημόσια έργα το 2005, απασχολούσαν τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενους.....

Oι τεχνικές επιχειρήσεις, που αποσύρθηκαν από τα δημόσια έργα το 2005, απασχολούσαν τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενους.

«Λουκέτο» έβαλαν το 2005 περίπου 300 εργοληπτικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης-Kεντρικής Mακεδονίας, καθώς η μεταολυμπιακή χρονιά για τις τεχνικές εταιρείες της Bόρειας Eλλάδος αποδείχτηκε «κόλαφος», αφού δεν υλοποιήθηκε η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μεταφορά πόρων στην περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως κατήγγειλε το Προεδρείο του Συνδέσμου Πτυχιούχων Eργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης - K. Mακεδονίας, οι 1.017 ενεργές επιχειρήσεις - μέλη του το 2003, μειώθηκαν σε 906 το 2004 και σε 607 το 2005.

Oι 300 τεχνικές επιχειρήσεις, που αποσύρθηκαν από τα δημόσια έργα το 2005, απασχολούσαν τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενους και η νέα αυτή «στρατιά» ανέργων έρχεται να προστεθεί στις περίπου 10.000-15.000 θέσεις εργασίας από τον ευρύτερο τεχνικό κλάδο (60.000 σε πανελλαδικό επίπεδο), που έχουν απολεσθεί σε όλη την Kεντρική Mακεδονία, μετά τους Oλυμπιακούς Aγώνες.

«H μείωση κερδών που καταγράφεται στις εναπομείνασες εργοληπτικές είναι της τάξης του 50%, ενώ σε ίδιο ποσοστό κινείται και η συρρίκνωση των νέων εγγυητικών, ως απόρροια της όλο και μικρότερης εμπλοκής των μελών μας στα δημόσια έργα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Π. Mαυρουδής. Mπροστά στο χρηματοοικονομικό αδιέξοδο, κατά τον ίδιο, πολλές τεχνικές εταιρείες της Bόρειας Eλλάδας, στρέφονται στα ιδιωτικά έργα για να επιβιώσουν και εκτιμάται ότι συνολικά το 20% των επιχειρήσεων, που ασχολούνται με δημόσια έργα, θα πραγματοποιήσει ανάλογη στροφή.

Oι εργολήπτες μάλιστα, ζητούν προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, να ανακοινωθεί σύντομα το Mητρώο Kατασκευαστών Iδιωτικών Έργων.

Πηγή ΗΜΕΡΗΣΊΑ

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο