Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές.

Δέσμευση για διατήρηση του ΦΠΑ στο 13% από τον υφυπουργό κ. Δημ. Κουσελά

Σταθερά στο 13% θα παραμείνει ο ΦΠΑ, δεσμεύεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

«Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας ούτε να μεταφερθούν προϊόντα και υπηρεσίες από το 13% ΦΠΑ στο 23%». Στη δέσμευση αυτή προχώρησε χθες το πρωί ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Αντ1 αναφορικά με τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξασφάλισης επιπλέον 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2011 λόγω των αποκλίσεων που παρουσιάζουν τα έσοδα και το αυξημένο έλλειμμα κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα το 2011.

Σύμφωνα με τον κ. Κουσελά «δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σαν αυτές που έγιναν το 2010, ούτε πρόκειται να πάμε σε αύξηση φορολογικών συντελεστών ή σε αύξηση του ΦΠΑ, όπως συνήθως γίνετα»ι. Μάλιστα ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο σενάριο που θέλει να αυξάνεται ο ΦΠΑ για ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες από το 13% στο 23% και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση σε κανέναν συντελεστή (χαμηλό, υψηλό, νησιά κτλ.). Στους στόχους του υπουργείου Οικονομικών είναι κατά τον κύριο Κουσελά να πραγματοποιηθεί ανελέητο χτύπημα στη φοροδιαφυγή.

Ωστόσο, αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά ειδικός φόρος κατανάλωσης στα αναψυκτικά και μάλιστα από το 2011 και όχι το 2012 όπως αναφέρεται στο μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά τις φοροαπαλλαγές, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με τις φοροαπαλλαγές όπως δίνονται σήμερα, ανεξάρτητα από εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε προσεκτικά και με ευαισθησία. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν τεράστιες αδικίες, γιατί έχουν την ίδια μεταχείριση πρόσωπα, τα οποία έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα, με πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στα όρια ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι κοινωνικές παροχές πρέπει να είναι στοχευμένες. Πρέπει να υπάρχει η κοινωνική αποτελεσματικότητα στα χρήματα που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Και δεν μπορεί με τον ίδιο τρόπο να στηρίζονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στα όρια και κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας και πολίτες οι οποίοι είναι στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα».


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Απριλίου 28, 2011 9:22 π.μ. | Reply
Εντάξει τώρα που το είπε ησυχάσαμε, αφού ως γνωστών οι πολιτικοί δεν λένε ποτέ ψέματα,ούτε αλλάζουν γνώμη έτσι εύκολα!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο