Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονική διευθέτηση των συναλλαγών των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στην απλοποίηση των εμπορικών συναλλαγών των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω ενοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος μιας στάσης για τις εξαγωγές προσανατολίζεται το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα που θα επιτρέπει στο σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με το εμπόριο και τις συναλλαγές να υποβάλλεται μόνο μία φορά για την εκπλήρωση όλων των θεσμικών - νομικών απαιτήσεων στις διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής και διέλευσης εμπορευμάτων.

Η «ενιαία θυρίδα» εκτέλεσης της συναλλαγής, η οποία ονοματίζεται από το υπουργείο ως «Single Window for exports» ή «Παράθυρο Πληροφορικής» αναμένεται να αποτελέσει ένα προηγμένο μητρώο συμμόρφωσης με τις τελωνειακές απαιτήσεις, αλλά και ένα ικανοποιητικό σύστημα εμπορικής διαχείρισης.

Μέσω του Single Window οι επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν υψηλής προτεραιότητας (fast-track) μεταχείριση κατά την έξοδο των εμπορευμάτων τους, λιγότερα αργοπορημένα φορτία, μείωση σε συμβάντα ασφαλείας, αλλά και βελτιωμένη ασφάλεια και επικοινωνία με τις Αρχές. Έτσι, θα αντιμετωπισθούν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και ο διοικητικός φόρτος και θα υπάρξει απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία θεωρείται σε διεθνές επίπεδο ιδιαίτερα καινοτομική, αφού μόνο τρεις χώρες οι Σουηδία, Σιγκαπούρη και Ολλανδία, μέχρι στιγμής, έχουν κάνει κάτι ανάλογο.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο