Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από φέτος σύνδεση επιδομάτων με εισοδηματικά - περιουσιακά κριτήρια

Από φέτος θα συνδεθεί η χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που βάσει μνημονίου θα ετίθετο σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2012.

Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των δικαιούχων τους και υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα εξοικονομηθούν 500 με 600 εκατ. ευρώ. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ψάχνουν κωδικό προς κωδικό τις δαπάνες για τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, πολυτεκνικό, επίδομα τρίτου παιδιού, ισόβια σύνταξη για πολύτεκνες μητέρες, φοιτητικό αλλά και το ΕΚΑΣ), προκειμένου να παρουσιάσουν στην τρόικα ένα αξιόπιστο σχέδιο περικοπών.

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων θα προκύπτουν αφού συνυπολογιστεί το εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης (αυτοκίνητα, σπίτια κ.ά.). Επίσης, για τον πληρέστερο έλεγχο η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ενιαίο φορέα παροχής κοινωνικών παροχών προκειμένου, όπως σημειώνουν στο οικονομικό επιτελείο, να επιτευχθεί καλύτερη στόχευση και να ενισχύονται οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη. Επίσης, στο μέτωπο των κρατικών δαπανών έχει διαπιστωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2010 αλλά και φέτος δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη οι μειώσεις των πρόσθετων παροχών, κυρίως στις ΔΕΚΟ και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Ετσι σχεδιάζεται «ψαλίδισμα» σε πλασματικές υπερωρίες , μετακινήσεις εκτός έδρας, νυχτερινά, συμμετοχές σε επιτροπές, ομάδες εργασίας, συμβούλια κ.ά. Επιπλέον προωθείται η άμεση κατάργηση φορέων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (πρεσβείες, προξενεία, γραφεία Τύπου κ.ά.).

Ηδη έχουν εξαγγελθεί οι συγχωνεύσεις εφοριών και η μείωση του αριθμού των αστυνομικών τμημάτων. Στις αμυντικές δαπάνες έχει ληφθεί η απόφαση για μείωση του αριθμού των στρατοπέδων και περικοπές στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο