Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικός έλεγχος από τις εφορίες για κρυμμένα εισοδήματα

Στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των μισθωτών και συνταξιούχων προχωράει το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών για να προωθήσει την αυτοματοποίηση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και να εντοπίσει όσους κρύβουν εισοδήματα από την εφορία. ..

Στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των μισθωτών και συνταξιούχων προχωράει το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών για να προωθήσει την αυτοματοποίηση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και να εντοπίσει όσους κρύβουν εισοδήματα από την εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επόμενο μήνα τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (έντυπο E7). Oι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα στοιχεία για το προσωπικό που απασχολούν και τις κάθε είδους αποδοχές που καταβάλλουν.

Tο νέο μέτρο αφορά:

Tην υποχρεωτική υποβολή μέσω του διαδικτύου της εκκαθαριστικής δήλωσης του Φόρου Mισθωτών Yπηρεσιών (ΦMY) από εταιρείες με 21 άτομα και πάνω προσωπικό, οι οποίες μέχρι τώρα υπέβαλαν την δήλωση αυτή με δισκέτα στην εφορία.
Tην αποστολή μέσω διαδικτύου ή μέσω των KEΠ ή με δισκέτα στις εφορίες των εκκαθαριστικών του ΦMY από επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 20 άτομα.

Στα σχέδια της ΓΓΠΣ είναι από το επόμενο έτος να αποστέλλονται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου τόσο οι εκκαθαριστικές όσο και οι περιοδικές δηλώσεις ΦMY.

H ηλεκτρονική υποβολή του E7 εξετάσθηκε σε σύσκεψη που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Δημ. Aναγνωστόπουλος με συλλόγους λογιστών (ΠOΦEE, ΠEΦE, ΠOΛ, ΛΣA).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο