Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τακτοποιούνται τα αυθαίρετα.

Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός είναι ότι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων.

Τακτοποιούνται τα αυθαίρετα

Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός είναι ότι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων.


Φόρμουλα για την… τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα αναζητήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει αφενός την είσπραξη των προστίμων που σήμερα είναι πολύ υψηλά και αφετέρου να διασφαλίσει τους κατόχους αυθαιρέτων που θα μπουν στη ρύθμιση ότι στο μέλλον δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κατεδάφισης.

Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός είναι ότι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων.

Επίσης ανέφερε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μπει σε ένα καθεστώς νομιμοποίησης, γιατί υπάρχει συνταγματικό κόλλημα αλλά και σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις ενστάσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, είπε ότι «υπάρχει διαφορά τόνου και όχι διαφορά ουσίας».

«Έχουμε διάθεση να καταλήξουμε σε μια λύση και να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν όσο αφορά τα αυθαίρετα», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panagiotis_thess | Απριλίου 21, 2011 4:32 μ.μ. | Reply
τι θα πει τακτοποίηση;;;;

σε εκβιάζω να με λαδώσεις για να μην σε κατεδαφίσω το αυθαίρετο;;;
(αυτοί οι πολιτικοί δεν τρώγονται με τίποτα)

θέλουν να έχουν σε ομηρία τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων
-βρήκαν μια αγελάδα για να αρμέγουν-
(εξαιρούνται τα κοματόσκυλα)

άντε να μην πω καμια βαριά κουβέντα....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο