Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ
Αλλες ειδήσεις

Ανακοίνωση Υ.Ο. - Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά τη συνεδρίαση της ειδικής νομοπαρασκευστικής επιτροπής για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : [email protected]

   
Αθήνα, 20 Απριλίου 2011

   
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΚΒΣ)

   
Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) είναι ένας αναχρονισμός, προσθέτει βάρη στις επιχειρήσεις και επιτρέπει την αυθαιρεσία και την διακριτική μεταχείριση. Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα τον καταργήσει.

Πιστοί σ’ αυτή την προγραμματική δέσμευσή μας, ξεκινήσαμε με την σύσταση μιας Επιτροπής, η οποία έχει θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την κατάργηση του Κ.Β.Σ. και την ενσωμάτωση των όποιων χρήσιμων διατάξεων υπάρχουν στη φορολογική νομοθεσία.

Είναι σημαντικό ότι σε αυτή την Επιτροπή, από την αρχή, συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, των φορέων της αγοράς, για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του βάρους που υπάρχει αυτή την στιγμή στις επιχειρήσεις. Γιατί στόχος μας είναι ακριβώς να μειωθεί αυτό το βάρος και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, για μία υγιή σχέση μεταξύ του φορολογούμενου και της φορολογικής αρχής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ALONE^^ | Απριλίου 20, 2011 8:51 μ.μ. | Reply
Πιασ'τα αυγό και κούρεφτο....
image description ALEXIOS250473 | Απριλίου 20, 2011 8:18 μ.μ. | Reply
ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΒΣ.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!
image description PMVOLOS | Απριλίου 20, 2011 9:57 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ... ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ
image description elias stratakis | Απριλίου 21, 2011 9:23 π.μ. | Reply
ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΔΩ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο