Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 10 ημέρες λειτουργίας του ΓΕΜΗ ιδρύθηκαν 49 επιχειρήσεις

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 49 επιχειρήσεις ιδρύθηκαν μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης από τις 4 έως τις 15 Απριλίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Yπουργείου Ανάπτυξης, σε όλη την Ελλάδα ιδρύθηκαν 34 Ο.Ε., 13 Ε.Ε., 1 ΕΠΕ και 1 Α.Ε. Επιπλέον, για την ίδια περίοδο έχουν γίνει 305 εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ (257 εκ των οποίων είναι ατομικές επιχειρήσεις).

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις που κατέθεσαν αίτηση εγγραφής στις υπηρεσίες μιας στάσης στα επιμελητήρια όλης της χώρας μέχρι το Σάββατο ήταν 200. Ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι το επιμελητήριο ολοκλήρωσε την πρώτη εγγραφή μιας ομόρρυθμης εταιρίας, της Μητσιόπουλος - Τσιάκας Ο.Ε., στο νέο σύστημα, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας.

Το κόστος ίδρυσης επιχείρησης, όπως είπε, μέσω της νέας υπηρεσίας εμφανίζεται αισθητά μειωμένο και διαμορφώνεται στα 200 ευρώ το πολύ. Στην περίπτωση της προαναφερθείσας εταιρίας το κόστος καταχώρησης στο ΓΕΜΗ διαμορφώθηκε στα 10 ευρώ, ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου ανήλθε σε 60 ευρώ, το δικαίωμα εγγραφής στα 15 ευρώ και η προεγγραφή στο επιμελητήριο στα 50 ευρώ με το συνολικό ποσό να διαμορφώνεται στα 135 ευρώ. Oπως ανέφερε, στο Eπιμελητήριο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εγγραφή μέσα σε 4 ώρες και θα χρειαζόταν αντίστοιχος χρόνος στην εγγραφή που διεκπεραίωσε το ΒΕΘ, αν ο ενδιαφερόμενος δεν ήταν πολιτικός μηχανικός, αφού χρειαζόταν ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ, διαδικασία που απαιτεί δύο ημέρες. Μέχρι πρότινος, τόνισε, απαιτούνταν περίπου 20 ημέρες.
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΘ, χαρακτήρισε την κατάσταση «αρρωστημένη». Oπως τόνισε, αν δεν προχωρήσει η μετεγκατάσταση, κάποιος ιδιωτικός φορέας θα αδράξει την ευκαιρία και θα προχωρήσει στη δημιουργία εκθεσιακού - επιχειρηματικού - συνεδριακού κέντρου εκτός πόλης, προξενώντας σημαντικό πλήγμα στη ΔΕΘ. Ανέφερε δε ότι το ΒΕΘ τάσσεται υπέρ της μετεγκατάστασης στη Σίνδο.

Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Khoumas | Απριλίου 20, 2011 6:30 μ.μ. | Reply
Τι ειναι αυτά που γράφονται οτι μειώθεικε το κόστος κλπ.
το 1,036% επι του εταιρικου κεφαλαίου υπέρ ταμείου πρόνειας δικιγόρων ΑΘηνών απο που ξεφύτρωσε και γιατί εν μέσω κρίσης.........
image description Khoumas | Απριλίου 20, 2011 6:46 μ.μ. | Reply
δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο αλλά προς το χειρότερο
μαζεύαμε 1.καταστατικό 2. εξουσιοδότηση,3.ταυτότητες, 4 ασφαλιστικές ενημερότητες, 5.μισθωτήριο , 6.προέγκριση από Δήμο Μ1,Μ3,Μ7,Μ8
7,ΦΣΚ 1% , 8 Ταμείο Νομικών και πηγαίναμε στους (πολλές φορές) φιλότιμους υπαλλήλους του Μητρώου στις ΔΟΥ και σε μισή ωρίτσα ανέξοδα κάναμε έναρξη
τώρα τα μαζεύουμε όλα τα ανωτέρω και πληρώνουμε και 1,036% επί του κεφαλαίου παρακαλώ για το ταμείο πρόνοιας Νομικών και περιμένουμε σε ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ να πληρώσουμε και 29,30 και 10,00 για κόστος Γ.Ε.ΜΗ
Γιατί? Γιατί? καλά μπροστά πάμε η πίσω και θέλουμε και ανάπτυξη...
image description Manolis37 | Απριλίου 20, 2011 8:16 μ.μ. | Reply
Τρομερό το νέο σύστημα μιας στάσης!!!!!!

Σήμερα μου έδωσαν ΑΦΜ για μια ΟΕ με κατάθεση όλων των δικαιολογητικών 4/4/2011

Τι σημαίνει υπηρεσία μίας στάσης ????
Κατάθεση των ίδιων Δικαιολογητικών από εμένα στον ΟΑΕΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥ.
Επικοινωνία της μίας στάσης και τις παραπάνω υπηρεσίες???
Ανύπαρκτη!!!!
Χάσιμο 5 ημερών συνολικά με επιείκεια.
Κατά τα άλλα μια στάση…

Ανάπτυξη Ανάπτυξη Ανάπτυξη

Εύγε Κύριε Χρυσοχοϊδη!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο