Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντολές για φορολογικούς ελέγχους στις εισηγμένες

ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ φορολογικών ελέγχων σε εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ζητεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης....

ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ φορολογικών ελέγχων σε εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ζητεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική εγκύκλιο της γενικής διεύθυνσης φορολογίας εισοδήματος, στόχος είναι οι ανέλεγκτες χρήσεις των εισηγμένων εταιρειών να μην υπερβαίνουν τις δύο, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των επενδυτών, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του χρηματιστηριακού θεσμού.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι έλεγχοι προβλέπονται από το νόμο 2324/95, ενώ η τελευταία αντίστοιχη υπενθύμιση-οδηγία, εκδόθηκε στις 25 Ιουνίου του 2003. Η νέα υπενθύμιση που κοινοποιήθηκε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, οφείλεται και στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το Χρηματιστήριο, λόγω της σταθερής ανόδου, που παρουσιάζει στους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικότερα το πλήρες κείμενο της υπ. αρ. Αρ. Πρ. 1003515/1023/ΔΕ-Α/13-1-2006 εγκυκλίου είναι το ακόλουθο:

Θέμα: έλεγχος των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών

Σε συνέχεια του υπ. αρ. 1063603/5506/ΔΕ-Β/25.6.3 εγγράφου μας, σας υπενθυμίζουμε τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του ν. 2324/95, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να διενεργείται κατά προτεραιότητα φορολογικός έλεγχος των εταιρειών των οποίων κινητές αξίες είναι εισηγμένες στο Χ.Α. καθώς και των εταιρειών οι οποίες περιλαμβάνονται σε ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις που καταρτίζουν, οι ανωτέρω εταιρείες ώστε οι ανέλεγκτες χρήσεις τους να μην υπερβαίνουν τις δύο.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των πιο πάνω διατάξεων και τον έγκαιρο έλεγχο των παραπάνω επιχειρήσεων και προσδιορισμό των φορολογικών υποχρεώσεών τους, ούτως ώστε, πέραν των άλλων, να εξασφαλίζεται η πληρέστερη πληροφόρηση των επενδυτών και η εύρυθμη λειτουργία του χρηματιστηριακού θεσμού».

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο