Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Αποτελέσματα της Έκτακτης Ολομέλειας των Προέδρων των Ενώσεων-Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 82 53 445 - FAX: 210 82 53 446 - Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

            
Αθήνα 18-04-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των φοροτεχνικών ενώσεων της χώρας, πραγματοποιήθηκε από την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) , χθές 18/4/2011,  έκτακτη σύνοδος της Ολομέλειας των Προέδρων των Ενώσεων – Μελών της ,  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών, πάνω σε δυο βασικά ζητήματα:

1. Την ομαλή αντιμετώπιση των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και των Λογιστών – Φοροτεχνικών, κάτω από την πίεση των ασφυκτικών προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, οι οποίες για πρώτη φορά φέτος, ο νόμος  προβλέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, ύστερα από προέλεγχο και φορολογική αναμόρφωση των δαπανών, με  ευθύνη και υπογραφή  των Λογιστών – Φοροτεχνικών και μάλιστα όταν ένα μήνα μετά από την  παράταση των αρχικών προθεσμιών, μόλις στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, άνοιξε στους νέους και παλιούς χρήστες, την πύλη ηλεκτρονικής  υποδοχής, το νέο σύστημα του taxis net, με ροή όμως όχι ικανοποιητική και

2. Την ενημέρωση για τις ευθύνες του Λογιστή - Φοροτεχνικού, (που πληθαίνουν καθημερινά, όπως και με την πρόσφατη Εγκύκλιο Διαταγή ΠΟΛ.1067/5.4.2011, με βάση τον ν.3932/2011), όπως επίσης και οι  τελευταίες  εξελίξεις, σχετικά με την καθυστέρηση  έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της Πιστοποίησης του Λογιστή – Φοροτεχνικού, σύμφωνα με τον περσινό νόμο 3842/2010.

Στην εκδήλωση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην συζήτηση, ο Γ. Γραμματέας Φορολογικών & Τελωνειακών θεμάτων κ. Γιάννης Καπελέρης και ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας, κ. Δημήτρης Σταματόπουλος, οι οποίοι κατανόησαν την αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λ/Φ σε σχέση με τις ασφυκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα  τον κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών  ως συνεργάτες και το επάγγελμα τους υπεύθυνο. Ταυτόχρονα υπογράμμισαν την  πρόθεση του Υπουργείου να ολοκληρώσει άμεσα την αναβάθμιση του επαγγέλματος,  με την Υπουργική απόφαση που επίκειται για την πιστοποίηση και η οποία  προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3842/2010, και παράλληλα ζήτησαν  από τον κλάδο των Λ/Φ,  να αναλάβουν  τις ευθύνες και υποχρεώσεις που τους αναλογούν από το νόμο.

Η Ολομέλεια, αφού εκτίμησε όλες τις προτάσεις και τοποθετήσεις των Προέδρων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες του συστήματος για την ομαλή ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων που θα πρέπει να υποβληθούν ουσιαστικά σε λιγότερο από 1½ μήνα  και παράλληλα τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Χώρα για την έγκαιρη είσπραξη των φόρων, αποφάσισε - πράγμα το οποίο ζήτησαν και οι παραπάνω  παράγοντες του Υπουργείου - να υποβάλει  η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. υπόμνημα με τεκμηριωμένες προτάσεις όσον αφορά το καλύτερο δυνατόν χρονοδιάγραμμα υποβολής όλων των δηλώσεων και κυρίως των δηλώσεων, η εκκαθάριση των οποίων  δεν παράγει άμεσο εισπρακτικό αποτέλεσμα.
 
Σε περίπτωση που δεν κατανοηθούν  και δεν ικανοποιηθούν  άμεσα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες, μέχρι τις 21-4-2011, τα δίκαια αιτήματα του κλάδου με κοινή αποδοχή των προτάσεων, πάνω στο εύλογο  χρονοδιάγραμμα, χωρίς απώλεια εσόδων για το Κράτος που ζητήθηκε να υποβάλει αμέσως η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., το Δ.Σ., εξουσιοδοτήθηκε σε περίπτωση άπρακτης και μη αποτελεσματικής εξέλιξης, να προχωρήσει σε δυναμικές δράσεις που ενδέχεται να φθάσουν και στη μη ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στις 2 και 3 Μαΐου, ενώ με νεότερη απόφαση να αποφασίσει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.                                             


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο