Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γενική απεργία στις 11 Μαΐου - Διαμαρτυρία για την οικονομική πολιτική και το νέο πακέτο μέτρων

Απεργία την Πρωτομαγιά που εφέτος πέφτει την Κυριακή μετά το Πάσχα και γενική απεργία στις 11 Μαίου κήρυξε η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για την οικονομική πολιτική και το νέο πακέτο μέτρων και τις αποκρατικοποιήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αποφάσισε να πραγματοποιήσει:

-24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η ΜΑΪΟΥ 2011 με αγωνιστικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις από τα Εργατικά Κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας

-24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την 11η ΜΑΪΟΥ 2011

Οπως αναφέρετυαι σε ανακοίνωση της "η Κυβέρνηση κατ΄ εντολήν των δανειστών συνεχίζει την άνιση κατανομή των βαρών με τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να σηκώνουν αποκλειστικά τα βάρη της κρίσης και τους έχοντες και κατέχοντες να παραμένουν ανέγγιχτοι.

Το πρόβλημα της χώρας είναι η ανισοκατανομή των εισοδημάτων και των φορολογικών βαρών, η διαφθορά, η κρίση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας δεν ξεπερνιούνται όταν παραμένουν άθικτες οι γενεσιουργές αιτίες που τα παράγουν".

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί

· Την υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών (π.χ. ενέργεια, νερό, τηλεπικοινωνίες, κλπ). Το ξεπούλημα δεν αποτελεί λύση.

· Τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επέκταση του χρόνου καταβολής του. Να μπει οριστικό τέλος στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στη μερική απασχόληση, στην εκ περιτροπής εργασία, στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

· Την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους.

· Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής. Αυτή είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική κίνηση που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

· Διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το τέλος συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος δήλωσε:

«Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται εθνικό σχέδιο για την οικονομία της χώρας και να τίθενται άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι στο περιθώριο και οι έχοντες και κατέχοντες να συνεχίζουν να πίνουν στην υγειά των κοροΐδων;

Είναι δυνατόν να συζητάμε για δημοσιονομικό εξορθολογισμό και να μην γίνεται καμία ουσιαστική συζήτηση για να καταστεί το χρέος και η οικονομία της χώρας βιώσιμη και διαχειρίσιμη;

Είναι δυνατόν δημόσιος πλούτος, δημόσια περιουσία, δίκτυα και υποδομές και κυρίως αγαθά κοινωνικά όπως το νερό, η ενέργεια να εκχωρούνται εν μια νυχτί χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός;

Είναι δυνατόν να αμφισβητείτε το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αποτελούν την ασπίδα για κάθε εργαζόμενο που αισθάνεται την πλήρη εργοδοτική αυθαιρεσία;

Και τέλος είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια αναπτυξιακή προοπτική για αυτή τη χώρα που στενάζει σ’ ένα αποτυχημένο στενό κορσέ, που ονομάζεται Μνημόνιο;

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο