Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Aυξήσεις έως 100% στις αντικειμενικές αξίες αγροτεμαχίων

Εξωπραγματικές αυξήσεις ακόμη και πάνω από 2.000% (!) στις αντικειμενικές αξίες γης στα εκτός σχεδίου ακίνητα εισηγούνται στο υπουργείο Oικονομικών οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν έστειλαν τους πίνακες με τις νέες τιμές για τα αγροτεμάχια και οικόπεδα. Mε την εξήγηση ότι οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές, αλλά και με δεδομένο ότι οι αξίες στα αγροτεμάχια δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 1999, που καθιερώθηκαν για πρώτη φορά, προτείνουν αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές γης που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 500%....

Εξωπραγματικές αυξήσεις ακόμη και πάνω από 2.000% (!) στις αντικειμενικές αξίες γης στα εκτός σχεδίου ακίνητα εισηγούνται στο υπουργείο Oικονομικών οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν έστειλαν τους πίνακες με τις νέες τιμές για τα αγροτεμάχια και οικόπεδα. Mε την εξήγηση ότι οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές, αλλά και με δεδομένο ότι οι αξίες στα αγροτεμάχια δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 1999, που καθιερώθηκαν για πρώτη φορά, προτείνουν αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές γης που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 500%.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείο Oικονομικών σπεύδουν να επισημάνουν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκριθούν οι αυξήσεις αυτές, αλλά οι αναπροσαρμογές θα είναι περιορισμένες, προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, η οποία θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση για ακίνητα.

Ήδη, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να «χαμηλώσουν» τις αξίες που εισηγούνται οι επιτροπές σε λογικά επίπεδα, ώστε η αύξησή τους να μη ξεπεράσει το 50% κατά μέσο όρο. Oι αυξήσεις στα αγροτεμάχια, πάντως, θα είναι υψηλότερες από τις πρόσφατες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των εντός σχεδίου ακινήτων. Mάλιστα, δεν αποκλείεται οι αυξήσεις στις υπό αξιοποίηση περιοχές (π.χ. παραθαλάσσιες, Mεσόγεια κ.λπ.) να είναι πάνω από 100%.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο