Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γιώργος Καπελέρης: «Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού»

Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

Γιώργος Καπελέρης: «Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού»

Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

Ο κ. Καπελέρης τόνισε πως το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο οφείλεται και στην έλλειψη του κρατικού μηχανισμού. «Χρειάζεται χρόνος και νομοθετικό πλαίσιο» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «εδώ και 1,5 χρόνο γίνεται ένας μαραθώνιος για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντινού έθεσε το ζήτημα της υστέρησης εσόδων, με τον υπουργό να δηλώνει πως θα χρειαστούν 18 μήνες για να αναδιαρθρωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Ο κ.Καπελέρης εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα μπούμε σιγά-σιγά σε θετικό πρόσημο» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να δούμε και το πώς θα κλείσει ο Απρίλιος από πλευράς εσόδων.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί κατάρρευσης του TaxisNet ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι σε όλα αυτά που ακούγονται υπάρχει μία δόση παραπληροφόρησης. «Προβλήματα ουσίας δεν υπάρχουν. Το ότι καθυστερεί το σύστημα είναι συνάρτηση του πλήθους της επισκεψιμότητας» τόνισε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να πάρει φέτος το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι το πρόβλημα με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό οφείλεται σε τρεις παράγοντες.

Αρχικά δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε έναν διαλυμένο μηχανισμό, οπότε χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωσή του. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει περικοπές σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ενώ «υπάρχουν υπάλληλοι που δεν αισθάνονται ότι και αυτοί θα πρέπει να βάλουν πλάτη».

Τέλος χαρακτήρισε ως σημαντικό παράγοντα την ατιμωρησία της φοροδιαφυγής.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο