Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γιώργος Καπελέρης: «Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού»

18 Απρίλιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».
Γιώργος Καπελέρης: «Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού»

Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

Ο κ. Καπελέρης τόνισε πως το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο οφείλεται και στην έλλειψη του κρατικού μηχανισμού. «Χρειάζεται χρόνος και νομοθετικό πλαίσιο» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «εδώ και 1,5 χρόνο γίνεται ένας μαραθώνιος για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντινού έθεσε το ζήτημα της υστέρησης εσόδων, με τον υπουργό να δηλώνει πως θα χρειαστούν 18 μήνες για να αναδιαρθρωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Ο κ.Καπελέρης εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα μπούμε σιγά-σιγά σε θετικό πρόσημο» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να δούμε και το πώς θα κλείσει ο Απρίλιος από πλευράς εσόδων.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί κατάρρευσης του TaxisNet ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι σε όλα αυτά που ακούγονται υπάρχει μία δόση παραπληροφόρησης. «Προβλήματα ουσίας δεν υπάρχουν. Το ότι καθυστερεί το σύστημα είναι συνάρτηση του πλήθους της επισκεψιμότητας» τόνισε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να πάρει φέτος το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι το πρόβλημα με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό οφείλεται σε τρεις παράγοντες.

Αρχικά δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε έναν διαλυμένο μηχανισμό, οπότε χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωσή του. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει περικοπές σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ενώ «υπάρχουν υπάλληλοι που δεν αισθάνονται ότι και αυτοί θα πρέπει να βάλουν πλάτη».

Τέλος χαρακτήρισε ως σημαντικό παράγοντα την ατιμωρησία της φοροδιαφυγής.

Πηγή Το Βήμα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης