Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προσκλητήριο Εφορίας - Πασχαλινά ραβασάκια σε 700.000 επαγγελµατίες και επιχειρήσεις

Εαρινό προσκλητήριο απευθύνει η Εφορία σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουµένους για την είσπραξηεσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής,αρχής γενοµένης από ταπασχαλινά ραβασάκια που θα λάβουν τη Μεγάλη Εβδοµάδα 700.000 επαγγελµατίες και επιχειρήσεις, µε την υπενθύµιση «µην ξεχάσετε να καταβάλλετε τις δηλώσεις ΦΠΑ στην ώρα τους», διαφορετικά το ύψος του φόρου θα προσδιοριστεί µε τρόπο τεκµαρτό.

Προσκλητήριο Εφορίας  - Πασχαλινά ραβασάκια σε 700.000 επαγγελµατίες και επιχειρήσεις
   
Εαρινό προσκλητήριο απευθύνει η Εφορία σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουµένους για την είσπραξηεσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής,αρχής γενοµένης από ταπασχαλινά ραβασάκια που θα λάβουν τη Μεγάλη Εβδοµάδα 700.000 επαγγελµατίες και επιχειρήσεις, µε την υπενθύµιση «µην ξεχάσετε να καταβάλλετε τις δηλώσεις ΦΠΑ στην ώρα τους», διαφορετικά το ύψος του φόρου θα προσδιοριστεί µε τρόπο τεκµαρτό.

Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο των φοροελεγκτών πουκαλούνται να ανεβάσουν ταχύτητεςβρίσκονται 9.500 µεγαλοϊδιοκτήτεςακινήτων που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ, 10.000 πολίτες που αγόρασαν ακίνητα αλλά δεν τα δήλωσαν στο Ε9, 70.000 επαγγελµατίες που δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, 150.000 φορολογούµενοι που απέκρυψαν τη λεγόµενη επιχειρηµατική αµοιβή, 500 Ελληνες µε µεγάληακίνητη περιουσία στο εξωτερικό, 1.700 εργολάβοι που δεν δήλωσαν τα εισοδήµατα που εισέπραξαν και 150 πολίτες µευψηλές καταθέσεις, ακριβά αυτοκίνητα, κότερα και πολυτελή ακίνητα. Πρόκειται για την «ανοιξιάτικη ατζέντα» της Εφορίας για την είσπραξη εσόδων που αποτελείτον πρώτο στόχο του οικονοµικού επιτελείου για τους επόµενους µήνες, αφούµέσα στο 2011 πρέπει νααντληθούν 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογαφιλόδοξοι είναι οι στόχοι της επόµενης τετραετίας στοπλαίσιο τουΜεσοπρόθεσµου Πλαισίου ∆ηµοσιονοµικής Στρατηγικής.

Ενόψει των εορτών, στη µάχη ρίχνεται και το Σ∆ΟΕ,µε εφόδους στην πασχαλινή αγορά, ενώ µέσα στις αµέσως επόµενες εβδοµάδες θέτει σε εφαρµογή το επιχειρησιακό του καλοκαιρινό πρόγραµµαελέγχων, µε έµφαση σενησιά και τουριστικούς προορισµούς.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ E-MAILS. Στο φλέγον µέτωπο της έγκαιρηςκαταβολήςτου ΦΠΑ,τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, η ΓΓΠΣ αποστέλλει e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδροµείο 700.000 επαγγελµατιών και επιχειρήσεων, µεβιβλία Β’ κατηγορίας, που έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση Φόρου Προστιθέµενης Αξίας µέσα στον Απρίλιο.

Ούτως ήάλλως όσοιαπό αυτούς δεν ανταποκριθούν τον Απρίλιο στις υποχρεώσεις τους, θα παραλάβουν στις 10 Μαΐου SMS «υπενθύµισης» στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αλλά η ΓΓΠΣ, για να περιορίσει τον αριθµό των «ξεχασιάρηδων», στέλνει προειδοποιητικά, από αυτή την εβδοµάδα, e-mails σεόλους τους υπόχρεους, υπενθυµίζοντάςτους τις υποχρεώσεις τους.

∆ιότι στο εξής, το ύψοςτου φόρου που δεν αποδίδεται στηνώρα του, θα προσδιορίζεται από την Εφορία µε τρόπο τεκµαρτό.

18 Απριλίου
ο µεγάλος όγκος δηλώσεων φορολογίας εισοδήµατος ελευθέρων επαγγελµατιών και επιχειρήσεων µε βιβλία Α’ και Β’ κατηγορίας όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 28 Απριλίου
η καταληκτική προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων οµµόρυθµων (ο.ε.), ετερόρρυθµων εταιρειών (ε.ε.) και κοινοπραξιών, που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας 5 Μα ΐ ου
η τελική προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήµατος των επαγγελµατιών µε βιβλία Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας (για όσους το ΑΦΜ τελειώνει σε 60, 70, 80, 90, 00)

Η είσπραξη εσόδων 1,6 δισ. ευρώ µέσα στο 2011 αποτελεί τον πρώτο στόχο του οικονοµικού επιτελείου
«Ανεβάστε ταχύτητες!»

εντολές να «ανεβάσουν ταχύτητες» και να διεκπεραιώσουν γρηγορότερα τις υποθέσεις είσπραξης εσόδων από 70.000

φορολογουµένους που δεν απέδωσαν ΦΠΑ και τους 150.000 που εντοπίστηκαν να έχουν αποκρύψει την επιχειρηµατική αµοιβή τους δέχονται τις τελευταίες εβδοµάδες από το υπουργείο οικονοµικών πολλοί προϊστάµενοι εφοριών. εχει διαπιστωθεί ότι το 30% των ∆ου κινείται µε ρυθµούς πολύ κάτω των στόχων που έχουν τεθεί.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Απριλίου 18, 2011 9:58 π.μ. | Reply
ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΛΗΓΕΙ ΤΟ 1?? ΚΑΛΟ!!
image description trapezprod | Απριλίου 18, 2011 11:37 π.μ. | Reply
Όλες οι δηλώσεις κύριοι είναι πρέπον να λήγουν μέχρι τις 30/06/... Και αν δεν μπορειτε να καταλαβετε την αγορα, εργαστειτε έστω και για μια ώρα σε ενα λογιστικο γραφείο....
image description sofiabad | Απριλίου 18, 2011 11:54 π.μ. | Reply
ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΟΥΒΛΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΠ'ΕΞΩ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ...!!!
image description LOGRALLI | Απριλίου 18, 2011 3:02 μ.μ. | Reply
ποιος να καταλαβει το φόρτο εργασίας?
για να το καταλάβεις πρέπει να δουλέψεις
και αυτοί δεν δούλεψαν ποτέ τους
αυτό μας δείχνουν κάθε μέρα με τις αποφάσεις τους
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο