Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

"Οδικός χάρτης" ως το 2013

Αν με κάποιο μαγικό τρόπο το χρέος μηδενιζόταν, ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν γίνονταν άλλες αλλαγές, μέσα σε ελάχιστα χρόνια θα είχαμε και πάλι μεγάλα ελλείμματα και μεγάλο χρέος. Τους στόχους μας θα τους πετύχουμε με μεγάλες αλλαγές, όπως η ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας.  Σ' αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι μετοχοποιήσεις. Επιδιώκουμε, τόνισε, την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες δημιουργούν ισχυρές οικονομικές συμμαχίες σε διεθνές επίπεδο. Ολα αυτά θα γίνουν με βάση την πραγματική αποτίμηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας ενώ ξεκαθάρισε ότι οι στρατηγικοί τομείς θα ελέγχονται από το δημόσιο, με τρόπο που θα επιτρέπει να γίνεται ο συνολικός αναπτυξιακός σχεδιασμός. Και όλα αυτά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια.

Το κράτος πρόνοιας θα είναι δίπλα στον πολίτη και θα υπάρχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας με την καταπολέμηση της σπατάλης, ενώ άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σχετικά με το δημόσιο, τόνισε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ένας νέος Καλλικράτης, ενώ θα εφαρμοστεί η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων παντού μέσα στη δημόσια διοίκηση. Επίσης θα εφαρμοστεί η κινητικότητα μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τον έναν προς τον άλλο προκειμένου να αξιοποιούνται καλύτερα τα στελέχη.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι προωθούνται αλλαγές και στην Δικαιοσύνη η οποία σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ταχύτητας εκδίκασης των υποθέσεων. Παράλληλα, τόνισε, θα προωθηθεί και η αλλαγή του εκλογική νόμου.

Ολες αυτές οι αλλαγές, υπογράμμισε, θα προωθηθούν σύντομα και αυτός είναι ο τρόπος για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Είμαστε σε ευθεία σύγκρουση με κάθε κατεστημένο που επιμένει να μην αλλάξει τίποτα. Βάζουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά και δημιουργούμε ένα κράτος που θα χρηματοδοτείται με τις δικές του δυνάμεις.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην εξέλιξη των δαπανών και των εσόδων του δημοσίου. Το 2009, τόνισε, οι δαπάνες του Δημοσίου έφθασαν στο 53% του ΑΕΠ και η προσπάθεια που καταβάλλεται, μέσω του "οδικού χάρτη", είναι να έχουν μειωθεί το 2015 στο 44% όπως ήταν το 2003, που είναι και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα έσοδα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, βρέθηκαν στο 38% του ΑΕΠ και επιδιώκεται το 2015 να φτάσουν στο 43% του ΑΕΠ που ήταν το επίπεδο του 2000.

Ο "οδικός χάρτης" είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγει από τα σημερινά προβλήματα. Ο δρόμος που προτείνεται από ορισμένους άλλους, τόνισε, οδηγεί στην απομόνωση και στην πτώχευση και γι΄αυτό τον απορρίπτουμε.

Πάμε να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι το ξεκίνημα έγινε και τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης Ελλάδας.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Απριλίου 15, 2011 6:05 μ.μ. | Reply
Μας συγκίνησες πάλι ρε μεγάλε... δάκρυσα...
image description perlepes | Απριλίου 15, 2011 7:39 μ.μ. | Reply
AXAXAXXAAXAX ΚΛΑΙΩ ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ
image description Στέλιος | Απριλίου 15, 2011 10:41 μ.μ. | Reply
Μήπως να πρέπει να αρχίσουμε να τους παίρνουμε με τις πέτρες ;
Οι άνθρωποι που μας οδήγησαν στην καταστροφή προτείνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης .
Ποιά η ποινή του Μαντέλλη ; 3 χρόνια με αναστολή και 7.500 ευρώ ???
Σιγά και τον ξεπατώσατε τον άνθρωπο , είπαμε να τον τιμωρήσετε αλλά εσείς τον εξοντώσετε !!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο