Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Έκτακτη Ολομέλεια των 42 Ενώσεων Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 82 53 445 - FAX: 210 82 53 446 - Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: (για σχετική επικοινωνία:
Γιώργος Χριστόπουλος, Φοροτεχνικός,
Εκπρόσωπος Τύπου, τηλ.6944-310651
e-mail: [email protected])                                                                        
                                                                              

Αθήνα 15-04-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αντιμετώπιση σειράς πιεστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και των Λογιστών – Φοροτεχνικών στον αντίποδα των ασφυκτικών προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, υπό το βάρος των αδυναμιών και δυσκολιών που επιτείνει η μη ομαλή ροή της ηλεκτρονικής υποβολής μέσω του ΤΑΧΙS ΝΕΤ, θα βρεθεί την προσεχή Δευτέρα στην ατζέντα της Έκτακτης Ολομέλειας των Προέδρων των 42 Ενώσεων Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και των 7 Ενώσεων που είναι υπό ένταξη στην Ομοσπονδία από όλη την περιφέρεια, που οργανώνει το Δ.Σ.

Συγκεκριμένα η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σε σειρά επαφών τον τελευταίο καιρό με αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Οικονομικών, αλλά και συναντήσεων με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπ. Οικονομικών κ.κ. Γιάννη Καπελέρη και Διομίδη Σπινέλη, έχει ζητήσει  την συστηματική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, εν όψει εφαρμογής των ήδη δρομολογημένων πολλών φορολογικών αλλαγών στον τρόπο υποβολής και το περιεχόμενο των δηλώσεων που έρχονται να προστεθούν ως ελεγκτικές υποχρεώσεις του Λ/Φ για πρώτη φορά φέτος.

Στην συνέλευση – Ολομέλεια των Προέδρων των Φοροτεχνικών Ενώσεων που θα γίνει την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 13.30, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ATHENS PLAZA , Βασ. Γεωργίου Α΄2 – Σύνταγμα, έχει κληθεί ο Υπουργός Οικονομικών κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η λοιπή ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και ο Πρόεδρος  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Πελοπίδας Καλίρης, προκειμένου ο Υπουργός να ενημερώσει, αλλά και να ενημερωθεί, από  τις παραπάνω Ενώσεις των Φοροτεχνικών, για τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο και αποτελούν βασικούς άξονες της σχεδιαζόμενης πολιτικής για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και της παραοικονομίας.

Η σχεδιαζόμενη ηλεκτρονική υποβολή των πάσης φύσεως δηλώσεων μέσω του Taxisnet και η Πιστοποίηση των νομίμως ασκούντων το Επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού που προβλέπει το άρ.17 του Ν.3842/23-4-10 αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα ή «τελούν εν αναστολή», τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΦΕΕ.

Εκτός από το προαναφερόμενο ζήτημα των προθεσμιών, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης βρίσκονται:

-    η ενημέρωση για τις ευθύνες του Λογιστή - Φοροτεχνικού, (που πληθαίνουν καθημερινά, όπως και με την πρόσφατη Εγκύκλιο Διαταγή ΠΟΛ.1067/5.4.2011, με βάση τον ν.3932/2011) όπως επίσης και

-    οι τελευταίες  εξελίξεις και δεσμεύσεις του Υπ. Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου  κατά την πρόσφατη επίσκεψη της νέας Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε., όπου συζητήθηκε η καθυστέρηση της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της Πιστοποίησης του Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Στην πρόσκληση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. επιπλέον υπογραμμίζεται ότι ο «κλάδος είναι έτοιμος αν χρειαστεί από έλλειψη άπρακτης και μη αποτελεσματικής εξέλιξης, να προχωρήσει σε δυναμικές δράσεις ως δεύτερη γραμμή άμυνας».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο