Ξεκίνησε το Startupgreece.gov.gr με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας επενδυτής

Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

15 Απρίλιος 2011
Taxheaven.gr

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα το startupgreece.gov.gr που συγκεντρώνει όλο το πληροφοριακό υλικο που χρειάζεται κάποιος για να προχωρήσει σε μια επενδυση στη χώρα μας μπορεί να προσφεύγει από σήμερα, όπως είπε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοϊδης, παρουσιάζοντας τη νέα ψηφιακή καινοτομία του υπουργείου στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσποδίας Νέων Επιχειρηματιών στην Αθήνα.

Με την πλατφόρμα αυτή επιχειρειται, όπως είπε ο υπουργός, να έρθουν κοντά οι νέοι και οι επιχειρηματικές ιδέες τους ώστε ''να ξεπεράσουμε το κλίμα κατάθλιψης και δυσφορίας που κυριαρχεί σήμερα στο δημόσιο διάλογο''.

Ο υπουργός ανέφερε ότι νόμοι, ενισχύσεις, κίνητρα, ιστορίες επιτυχίας και αποτυχίας, επικοινωνία με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όλα βρίσκονται μέσα στο StartUp Greece.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι η περιθωριοποίηση των νέων είναι μια νάρκη στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και εξήγησε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα νέας επιχειρηματικοτητας με γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και ανέφερε ότι γίνεται μια συντονισμενη προσπάθεια για την αναπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης για νέους επιχειρηματίες, 150 εκ ευρώ θα διατεθούν μόνο για νέους το 2011 ''χωρίς γραφειοκρατίες και καθυστερήσει, ενώ με τη στρατηγική για την ψηφιακή Ελλάδα στοχεύουμε στη δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας την επόμενη τριετία στον κλάδο των νέων τεχνολογιών'' είπε ο υπουργός.

''Η Ελλάδα μετατρέπει έμπρακτα την κρίση σε ευκαιρία'', υπογραμμιζόταν στο μήνυμα του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο διεθνές συνέδριο.

Στο μηνυμά του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στη χώρα δημιουργείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, επιταχύνονται οι διαρθρωτικές αλλαγές , απελευθερώνονται οι επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας και επικεντρώθηκε στα κίνητρα που δίδονται ιδιαίτερα για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την έρευνα και τεχνολογία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στις στοχεύσεις της οικονομικής διπλωματίας της χώρας και στους κλάδους που επικεντρώνεται η εξαγωγική προσπάθεια της χώρας.

O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, σημείωσε, από την πλευρά του, οτι η επίτευξη κερδών μιας επιχειρησης δεν είναι αυτοσκοπός και πρόσθεσε ότι στη χώρα μας σήμερα ζούμε τους κραδασμούς ενός επιχειρηματικού μοντέλου που χτίσαμε τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρουμε αν είναι η αρχή ή το τέλος της κρίσης ενώ σημείωσε τη σημασία της πρόσβασης στη χρηματοδότηση ως βαασικό παράγοντα αναπτυξης της επιχειρηματικότητας.





Πηγή: www.express.gr