Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρεσάλτο του ΣΔΟΕ σε σκάφη αναψυχής. Στο στόχαστρο περίπου 200 πολυτελή κότερα

Περίπου 200 πολυτελή σκάφη βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί εάν όντως οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν δηλώσει επαγγελματικά. Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται η αρμόδια διεύθυνση του ΣΔΟΕ διενεργεί τον έλεγχο με δύο τρόπους. Πρώτο ζήτησε από τους ιδιοκτήτες τους να προσκομίσουν εντός ενός μηνός τα ναυλοσύμφωνα προς έλεγχο και δεύτερον θα αρχίσουν να πραγματοποιούν επί τόπου έλεγχο στα σκάφη, ο οποίος αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο έλεγχος θα συνεχισθεί έως τον Μάιο, δηλαδή, μετά το Πάσχα. Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ θα επιβιβάζονται στα σκάφη αυτά για να διαπιστώνουν εάν είναι όντως επαγγελματικά, όπως εμφανίζονται να τα έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος είναι πολύ δύσκολος, αφού πολλά σκάφη εμφανίζονται ότι ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρίες.

Ήδη ορισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών έχουν προσέλθει στην εφορία και κατέβαλαν τα χρήματα, για να επαναφέρουν τα σκάφη τους από επαγγελματικά που τα είχαν δηλώσει (για να έχουν μειωμένο ΦΠΑ και μειωμένη τιμή στα καύσιμα) σε σκάφη ψυχαγωγίας. Το ΣΔΟΕ εισέπραξε ήδη «ζεστό χρήμα», περί τα 35 εκατ. ευρώ και οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Την ίδια ώρα εντείνονται οι πληροφορίες για να υπάρξει ένα είδος περαίωσης και για τα σκάφη. Όσοι δηλαδή ιδιοκτήτες σκαφών (που τα είχαν μετατρέψει σε επαγγελματικά) πληρώσουν το ΦΠΑ, το εκτελωνισμό και τα καύσιμα, μπορούν να τα χρησιμοποιούν εφ εξής σε ιδιωτικά.

Πηγή Το ΒήμαΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο