Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Ε. προς το Υ.Ο. για παράταση ημερομηνιών δηλώσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 22 - ΧΑΛΚΙΔΑ, Τ.Κ. 341 00
ΤΗΛ. - FAX: 2221084530 - email: [email protected]

Χαλκίδα 12-4-2011

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:354

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  
1)  ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
2)  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3)  9Ο Π.Τ. O.E.E..
4)  Ο.Ε.Β.Ε.Ε.
5) ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: 1) Αίτημα παράτασης ημερομηνιών
 
Αξιότιμε Κύριε Γενικέ
         
Ο κλάδος μας  εδώ και αρκετό καιρό ζει έναν σύγχρονο «Γολγοθά» μετά τον πολλαπλασιασμό των υποχρεώσεων αλλά και των ευθυνών που φορτώθηκαν στις πλάτες μας. Τονίζομε ιδιαίτερα τις πολλές νέες υποχρεώσεις των φορολογουμένων που για πρώτη φορά το επόμενο διάστημα θα πρέπει εμείς με υπευθυνότητα να διεκπεραιώσουμε.
    
Η καθολική υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων των πελατών μας ασφαλώς βοηθά το Υπουργείο στο έργο του, (αφού θα έχει στη διάθεσή του έτοιμα ηλεκτρονικά αρχεία για άμεση εκκαθάριση και διασταυρώσεις), αλλά ταυτόχρονα μεταθέτει πληθώρα εργατοωρών στα λογιστικά μας γραφεία.
   
Πέραν αυτών έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις αδυναμίες του TAXISnet που παρά τις προσπάθειες που σίγουρα γίνονται εν τούτοις υπάρχουν πολλά κενά διαστήματα και μεγάλες καθυστερήσεις για την εισαγωγή των στοιχείων. Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι σε πολλές περιοχές της χώρας δεν έχουμε την δυνατότητα υψηλών ταχυτήτων internet με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση.
   
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όσο και αν υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας και όσο και αν τους στερήσουμε από την οικογένειά μας ξενυχτώντας στα γραφεία μας αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε εμπρόθεσμα στις πολλαπλές ασφυκτικές προθεσμίες που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.
   
Οι εξελίξεις τρέχουν, οι προθεσμίες πλησιάζουν και εμείς τελικά στο τέλος θα είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε καταφέρει τουλάχιστον να μείνουμε υγιείς.

Ζητούμε λοιπόν αν και εφ΄ όσον μας θεωρείται συνεργάτες να δοθούν παρατάσεις τώρα και όχι την τελευταία ημέρα ή μετά την λήξη των εκάστοτε  προθεσμιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πελάτες μας, ο κλάδος μας και κατ΄ επέκταση και το Δημόσιο με τα σωστά (λόγω άνεσης χρόνου) στοιχεία που θα του υποβάλλουμε.

α) Μέχρι 28/4/2011 για την υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. που λήγουν σήμερα.

β) Μέχρι 28/4/2011 χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ. ανεξαρτήτως ΑΦΜ η υποβολή δηλώσεων προσωπικών εταιριών με βιβλία Β΄ κατηγορίας και ηλεκτρονικά μέχρι τις 10/5/2011.

γ) Μέχρι 29/4/2011 υποβολή χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και μέχρι 3/5/2011 των πιστωτικών.

δ) Μέχρι 31/7/2011 ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φυσικών προσώπων ανεξαρτήτως ΑΦΜ και προέλευσης εισοδήματός τους

ε) Μέχρι 31/7/2011 ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Ε9.

Για να μην γινόμαστε λοιπόν φορτικοί κάθε φορά και για να μην αναγκαζόμαστε να πυρπολούμε κάθε τόσο το Υπουργείο με αγωνιώδη και δικαιολογημένα αιτήματα παρατάσεων φρονούμε ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα οι προαναφερόμενες προθεσμίες λαμβάνοντας υπ΄ όψιν σας ότι θέλουμε και μπορούμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια ενίσχυσης των Δημοσίων Εσόδων αλλά διατηρώντας το δικαίωμά μας στην υγεία και σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
 Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
           
Ο Πρόεδρος                                                       
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ                                              
 
Ο  Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΧΡ. ΛΑΜΠΡΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο