Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με ψηφιακό τρόπο ο υπολογισμός των νέων αντικειμενικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν οι αυξήσεις θα γίνουν εφάπαξ ή σε τρεις δόσεις

Τις αγοραίες αξίες θα προσεγγίσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη απόκλιση τιμών.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν οι αυξήσεις θα γίνουν εφάπαξ ή σε τρεις δόσεις, καθώς διαπιστώνουν ότι η ασθμαίνουσα κτηματαγορά δεν θα μπορούσε να δεχθεί μεγάλες αναπροσαρμογές. Ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως θα ακολουθηθεί η βασική αρχή για προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα των αγοραίων.

Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων αναμένεται να παραμείνουν «παγωμένες» σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως π.χ. το κέντρο της Αθήνας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να μειωθούν, όπως επίμονα ζητούν φορείς της αγοράς.

Ο υπολογισμός των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αναμένεται να γίνει με την νέα ψηφιακή υπηρεσία αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων.

Στόχος της νέας ψηφιακής υπηρεσίας είναι να καταστεί ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων φιλικός προς το χρήστη, είτε αυτός είναι φορολογούμενος, είτε είναι φορέας εμπλεκόμενος στη διαδικασία υπολογισμού του κόστους γης.

Καινοτομία του ψηφιακού συστήματος είναι η υποβοήθηση της δημιουργίας και επεξεργασίας «προτεινόμενης τιμής ζώνης» με ανάπτυξη πληροφοριακής υποδομής με αγοραίες τιμές ακινήτων από φορείς (π.χ. Τράπεζα της Ελλάδας), ιδιώτες, επιτροπές τοπικών Εφοριών και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι τιμές αυτές, για τις οποίες θα χρησιμοποιούνται συντελεστές βαρύτητας βάσει κριτηρίων, συλλέγονται από το Τμήμα Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο