Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΝΤ: Βλέπει ανάκαμψη αλλά και υψηλότερη ανεργία στην Ελλάδα το 2012.

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία εφαρμόζουν πολύ δύσκολα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με αφορμή την ανακοίνωση των προβλέψεων του οργανισμού για την παγκόσμια οικονομία.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα προγράμματα της Ιρλανδίας και της Ελλάδας βασίζονται στην υπόθεση ότι οι δύο χώρες θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

Επιπλέον στην έκθεση σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστο με την ποιότητα των κεφαλαίων να είναι αβέβαιη και τις τράπεζες να αντιμετωπίζουν ένα τείχος δημόσιου χρέους κοντά στη λήξη. Το γεγονός αυτό, σημειώνει, κάνει τις τράπεζες ιδιαίτερα ευάλωτες σε πιέσεις που δέχονται κατά τη χρηματοδότησή τους στη χονδρική αγορά χρήματος.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην Ελλάδα και τα βασικά μακροικονομικά μεγέθη, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ύφεση θα περιοριστεί φέτος στο 3% έναντι 4,5% πέρυσι ενώ το 2012 θα σημειώσει η οικονομία ανάπτυξη της τάξης του 1,2%.

Η ανεργία θα φθάσει φέτος το 14,8% έναντι 12,5% πέρυσι και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο του χρόνου φθάνοντας στο 15%.

Ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος σταδιακά, από 4,7% πέρυσι σε 2,5% φέτος και θα περιοριστεί στο 0,5% του χρόνου.

Και τέλος το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα περιοριστεί σε 8,2% φέτος από 10,4% πέρυσι ενώ του χρόνου θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο 7,1%.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο