Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μεγάλωσε η υστέρηση των εσόδων τον Μάρτιο.

Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η υστέρηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού όπου πλέον φτάνει στα 973 εκατ. ευρώ, ενώ στο τρίμηνο παρουσιάζονται αυξημένες και οι δαπάνες. Η συνολική εικόνα του ελλείμματος, για την ώρα, διασώζεται από τις περικοπές και τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 Το έλλειμμα στο τρίμηνο ανέρχεται στα 4,71 δισ. από 4,70 που είναι ο στόχος, δηλαδή εμφανίζει υστέρηση 9 εκατ. ευρώ.

Όμως, τα στοιχεία για τα έσοδα δείχνουν πως στο τρίμηνο, είχε προβλεφθεί να εισπραχθούν 12,494 δισ. και έχουν εισπραχθεί 11,114, υστέρηση ύψους 8,1% αντί αύξησης 8,5% που έχει προβλέψει η κυβέρνηση.

Το υπουργείο, αποδίδει την υστέρηση των εσόδων στην μεγαλύτερη των προβλέψεων ύφεση και στις ευνοϊκότερες διατάξεις για τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων που έφερε ο νέος φορολογικός νόμος. Η "τρύπα" στα έσοδα, αυξήθηκε με μικρότερο ρυθμό έναντι του πρώτου διμήνου, στα 973 εκατ., έναντι 865 που ήταν τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά στις δαπάνες, εμφανίζονται αυξημένες κατά 3,5%, στα 15,755 δισ. ευρώ, με στόχο τριμήνου τα 15,599 δισ.

Τέλος, τα έσοδα του ΠΔΕ ανέρχονται σε 608 εκατ. ευρώ, με στόχο τριμήνου 4 εκατ. ενώ οι δαπάνες του ανέρχονται σε 677 όταν ο στόχος προέβλεπε ότι θα φτάσουν στο τρίμηνο το 1,6 δισ.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Auditor | Απριλίου 12, 2011 2:33 μ.μ. | Reply
Το υπουργείο, αποδίδει την υστέρηση των εσόδων στην μεγαλύτερη των προβλέψεων ύφεση και στις ευνοϊκότερες διατάξεις για τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων που έφερε ο νέος φορολογικός νόμος.

Χα χα! Καλό. Το άλλο με τον Τοτό;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο