Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα τεχνική ελέγχου για όσους δεν υποβάλλουν ΦΠΑ για βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας

Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα τεχνική ελέγχου για όσους δεν υποβάλλουν ΦΠΑ για βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας


Με  την εγκύκλιο  ΠΟΛ.1071/31.3.2011 του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκαν οδηγίες στις ΔΟΥ για την εφαρμογή των διατάξεων για τον Στατιστικό Υπολογισμό του ΦΠA που προβλέπονται με το άρθρο 8 του ν 3943/2011.

Η τυποποιημένη  σύγχρονη ελεγκτική διαδικασία με την συνεργασία της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και της 5ης ομάδας για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής άρχισε ήδη να εφαρμόζεται.

Η ΓΓΠΣ έστειλε σήμερα  18.000 ηλεκτρονικά μηνύματα σε φορολογούμενους με βιβλία Γ΄ κατηγορίας βιβλίων που δεν υπέβαλλαν δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

Για τους Φορολογούμενους που δεν θα προσέλθουν με την διαδικασία της εθελοντικής συμμόρφωση στις ΔΟΥ θα ακολουθήσει στατιστικός υπολογισμός των υποχρεώσεων του ΦΠΑ με όλες τις συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία.

Η τυποποιημένη αυτή διαδικασία θα γίνεται κάθε μήνα από το Υπουργείο Οικονομικών. Στις 10 Μαΐου θα γίνει και για τους φορολογούμενους με βιβλία Β΄ κατηγορίας, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ μέσα στον Απρίλιο του 2011.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο