Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντός της εβδομάδας τα μέτρα για τα 22 δισ.

Στο μεσοδιάστημα θα προκύψει και νέος … σκόπελος με την Eurostat να ανακοινώνει στις 26 Απριλίου τα τελικά στοιχεία για το περσινό έλλειμμα (κοντά στο 10,6% του ΑΕΠ ) η ανοδική αναθεώρηση του οποίου ανεβάζει τον «λογαριασμό» για τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα ώστε να μην εκτροχιαστεί ο φετινός προϋπολογισμός.

«Κλειδώνει» εντός της τρέχουσας εβδομάδας η δέσμη μέτρων ύψους τουλάχιστον 22 δις ευρώ η οποία θα περιέχεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ετοιμάσει το σχέδιο των παρεμβάσεων που θα εξεταστούν στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει πιθανότατα την Πέμπτη.

Παράλληλα θα συζητηθεί και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα πρέπει να φέρει στα δημόσια ταμεία 50 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2015.

Πάντως μετά την «ανταρσία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου την προηγούμενη εβδομάδα όπου ξεκαθάρισαν στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση τυχερών παιγνίων στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί έντονη ανησυχία.

Κι αυτό γιατί είναι εξαιρετικά πιθανό τα «σκληρά» μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Άλλωστε στο Πλαίσιο θα περιέχονται σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες νέες μισθολογικές περικοπές στις ΔΕΚΟ με έμφαση στις δευτερεύουσες αμοιβές , μείωση των δαπανών μισθοδοσίας στο Δημόσιο με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ψαλίδισμα σε φοροαπαλλαγές και κοινωνικά επιδόματα καθώς θα συνδεθούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ο στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 7 δις ευρώ το 2012 , κατά 4 δις το 2013 , 7 δις το 2014 και άλλα 4 δις ευρώ το 2015 ώστε να πέσει στο 1% του ΑΕΠ.

Επίσης σημείο τριβής αναμένεται να αποτελέσει και η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις μεγάλες εισηγμένες ΔΕΚΟ με την τρόικα να πιέζει για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Και τα δύο σχέδια (δημοσιονομικής προσαρμογής και αποκρατικοποιήσεων) θα πρέπει να έχουν κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή έως τις 15 Μαΐου όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Στο μεσοδιάστημα θα προκύψει και νέος … σκόπελος με την Eurostat να ανακοινώνει στις 26 Απριλίου τα τελικά στοιχεία για το περσινό έλλειμμα (κοντά στο 10,6% του ΑΕΠ ) η ανοδική αναθεώρηση του οποίου ανεβάζει τον «λογαριασμό» για τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα ώστε να μην εκτροχιαστεί ο φετινός προϋπολογισμός.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο