Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διχασμός για τα σενάρια επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους.

Διαφωνίες στην Ευρωζώνη σχετικά με τα σενάρια επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους.

Ούτε χρήσιμη ούτε απαραίτητη χαρακτήρισε την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους ο πρώην υποδιοικητής της ΕΚΤ και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε σεμινάριο στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή του οικονομικού της σχεδιασμού, στην συλλογή των φόρων, στη δημοσιονομική πειθαρχεία στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου αλλά εφικτού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προειδοποιεί για επικείμενο έλεγχο των δαπανών του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει τις ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να περιορίσει το άνοιγμα της διαφοράς μεταξύ δαπανών και εσόδων.

Σοβαρή διαφωνία έχει προκύψει ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Τρισέ και ορισμένους υπουργούς Οικονομικών αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βγει ξανά στις αγορές τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Ο Τρισέ, σύμφωνα με το δημοσίευμα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, καθώς φοβάται ότι η Ευρωζώνη και οι τράπεζες που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα θα υποστούν ζημιά από μία τέτοια συζήτηση.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, διαφωνία αυτή καταγράφηκε σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του προηγούμενου Σαββάτου.

Εκτός από τον Τρισέ, στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα ο κ. Σόιμπλε θεωρεί τη συμπεριφορά του Τρισέ στην αντιμετώπιση των αγορών κεφαλαίου υπερβολική και έως ένα βαθμό αναξιόπιστη.

www.kathimerini.gr
 
 
 
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο