Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Άσκηση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος

Άσκηση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος

 Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε το προεδρείο του ΟΕΕ τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ειδικές προϋποθέσεις, νομικές και ακαδημαϊκές για την άσκηση του οικονομολογικού επαγγέλματος καθώς και του φοροτέχνη – λογιστή. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον κ. υπουργό και ελήφθη η σχετική προφορική, κατ’ αρχάς, έγκριση για την συμμετοχή του ΟΕΕ στην επιτροπή διαβούλευσης για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Από τον Υπουργό ζητήθηκε, η επίσπευση των διαδικασιών για την πιστοποίηση του Φοροτέχνη – Λογιστή καθώς και η θέσπιση υποχρεωτικής τοποθέτησης πτυχιούχου Οικονομολόγου σε θέσεις οικονομικής ευθύνης στο Δημόσιο τομέα.
Οι ενέργειες της διοίκησης του ΟΕΕ προς την κατεύθυνση της προάσπισης των δικαιωμάτων των οικονομολόγων όλης της χώρας αλλά και της εποικοδομητικής κριτικής και επιστημονικής συνεισφοράς στην αντιμετώπιση της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης στην οικονομία θα συνεχιστούν.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο