Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλήγμα για τους ΜμΕ η εξαίρεση της Ελλάδας από τις εγγυήσεις

Tην έντονη ανησυχία του για τις χρηματοδοτικές προοπτικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ Χρήστο Πιτέλη. Oπως επισήμανε ο κ. Κορκίδης, υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται να καταργηθεί η δυνατότητα του ΕΤΕΑΝ να παρέχει εγγυήσεις από το 2012 και μετά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μνημόνιο, το Eλληνικό Δημόσιο επιτρέπεται να χορηγεί εγγυήσεις που ανέρχονται για το 2010 μέχρι 2 δισ. ευρώ, για το 2011 μέχρι 1 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 προβλέπεται να μη χορηγηθούν καθόλου εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κάτι τέτοιο θα ήταν εξέλιξη με δυσμενέστατες επιπτώσεις στις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εξάλλου, όσον αφορά το ΤΕΜΠΜΕ, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι η ρύθμιση των υφιστάμενων εγγυήσεων με αλλαγή στους όρους χορήγησης, όπως η διάρκεια του δανείου και το ύψος του επιτοκίου θεωρείται ως νέα εγγύηση και συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο που έχει οριστεί. Η πρόταση της ΕΣΕΕ, στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, είναι η προσφυγή στα κοινοτικά όργανα και η έντονη αντίδραση για την εξαίρεση της Ελλάδας από τον θεσμό των εγγυήσεων. Και αυτό γιατί η προώθηση πρωτοβουλιών όπως οι δικτυώσεις, που είχε προτείνει νωρίτερα ο κ. Πιτέλης, έχει σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη χρηματοδότησης και ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να απορροφηθούν τα προγράμματα από τις ΜμΕ.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο