Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση από το ΑΚΙΟΕ για τη συγκρότηση της νέας Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ.

Σε συνέχεια της προσπάθειας που έγινε στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων oπου επιδιώχθηκε από την ΠΑΣΚΟ η παραχάραξη της θέλησης των Συναδέλφων είχαμε και νέα παρατράγουδα.

Τα παρατράγουδα της συγκρότησης  - της νέας Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε.

Σε συνέχεια της  προσπάθειας που έγινε στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων oπου επιδιώχθηκε από την ΠΑΣΚΟ η παραχάραξη της θέλησης των Συναδέλφων είχαμε και νέα παρατράγουδα.

 Κατά  την διαδικασία συγκρότησης προεδρείου και ενώ  στις  τρεις πρώτες ψηφοφορίες δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος έγινε συνάντηση των εκπροσώπων των παρατάξεων προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Από την παραμονή είχαν γίνει τηλεφωνικές συνεννοήσεις και είχε συμφωνηθεί , να συγκροτηθεί   Προεδρείο , να μην υπάρξει αποκλεισμός κανενός ,και να πορευθούμε  στην κατεύθυνση του Αναλογικού -Αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Παράλληλα λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση γνωστοποιήσαμε και στον συνάδελφο της  ΠΟΦΕΕ ότι θα συμμετάσχομε στο Προεδρείο και στην λογική του Αναλογικού - Αντιπροσωπευτικού και του ζητήσαμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς αποκλεισμούς και πάντα με γνώμονα να  προασπίσουμε  το επάγγελμα ,  όπου και συμφωνήσαμε .

Μόλις ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση και αφού οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΙΟ & της  ΠΑΣΚΟ μας ζήτησαν να συμμετάσχομε στο προεδρείο στην λογική τουΑναλογικού  –- Αντιπροσωπευτικού εμείς αποδεχτήκαμε μα την παρακάτω δήλωση.

Θα μετέχομε με  την απαίτηση να έχουμε ρόλο και  λόγο και να μην είμαστε διακοσμητικοί, να συναποφασίζουμε , να έχουμε συμμετοχή στις επιτροπές που άπτονται του επαγγέλματος, να στηθούμε δίπλα στον πολίτη και την κοινωνία , να στηρίξουμε το επάγγελμα και τον συνάδελφο στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση , να στηρίζουμε τον θεσμό που έχει αβέβαιο μέλλον .

Με την κατεύθυνση αυτή την οποία κανένας δεν είχε αντίρρηση δηλώσαμε ότι θα ψηφίσουμε αναλογικά και αντιπροσωπευτικά και ξεκίνησε η ψηφοφορία. Ψηφίσαμε για Πρόεδρο τον συνάδελφο Πελοπίδα Καλλιρη της ΔΗΚΙΟ και όταν έφτασε  η σειρά του Α Αντιπροέδρου που μας αναλογούσε προτάθηκε ο συνάδελφος της ΠΟΦΕΕ από της δυο παρατάξεις της ΔΗΚΙΟ & της  ΠΑΣΚΟ. Εμείς είπαμε ότι αυτό παραβαίνει την λογική του αντιπροσωπευτικού και του αναλογικού καθότι η ΑΚΙΟΕ είναι η τρίτη δύναμη  και  καλέσαμε τον συνάδελφο να αποσύρει την υποψηφιότητα του και τις παρατάξεις ΠΑΣΚΟ και ΔΗΚΙΟ να τηρήσουν το λόγο τους . Παρά την επιμονή μας η ψηφοφορία έγινε και ο συνάδελφος της ΠΟΦΕΕ  στηρίχτηκε από την ΔΗΚΙΟ & ΠΑΣΚΟ με έντεκα ψήφους εμείς δυο που έχουμε στην ΚΔ του ΟΕΕ και δυο λευκά. Μετά από αυτήν την διαδικασία ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΙΟ δήλωσε ότι έγινε παρανόηση και ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΟΚ ότι είχε καταλάβει ότι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε και έδωσε το λογο τους στην  ΠΟΦΕΕ και δεν μπορούσε να τον πάρει πίσω. Εμείς σεβόμενοι την ετυμηγορία των συναδέλφων αποχωρήσαμε. Λυπούμαστε για αυτές τις διαδικασίες και τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Τα αίτια  του αποκλεισμού της ΑΚΙΟΕ  δεν είναι φυσικά η παρανόηση αλλά βαθύτερα και θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν σε εύθετο χρόνο.

Σίγουρο είναι ότι η συμφωνία έγινε με σκοπό να μείνουν έξω αυτοί που  ενοχλούν με θέσεις και αιτήματα την  πολιτική  εξουσία , αυτοί  που δεν θα αποδέχονται  λογικές εναλλαγής στην θέση του Προέδρου προκειμένου να έχουν επαγγελματική   αποκατάσταση οι άνεργοι και ανεπάγγελτοι , αυτοί που δεν αποδέχονται να χρησιμοποιείτε το ΟΕΕ σαν όχημα  πολιτικής ανέλιξης  για υποψηφίους βουλευτές , τέλος αυτοί που παλεύουν να μείνουν μακριά από το Οικονομικό Επιμελητήριο , τα οργανωμένα οικονομικά  συμφέροντα που δρουν σε βάρος της μεγάλης μάζας των συναδέλφων

Συνάδελφοι.

Η συγκρότηση της διοίκησης  με αυτή την λογική δεν προμηνύει τίποτε θετικό. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στην εναλλαγή της προεδρίας μεταξύ ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ.  Το ΟΕΕ πρέπει να έχει Διοίκηση και να μην συρεται σε εκλογές. Είμαστε αντίθετοι αυτή η εναλλαγή να γίνεται χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς πλαίσιο διεκδίκησης, χωρίς αρχές και στο τέλος να γίνεται συναλλαγή.  Δυστυχώς τώρα που η κυβέρνηση στα πλαίσια της λογικής του μνημονίου πάει να καταργήσει τα επιμελητήρια και τις επαγγελματικές άδειες σαν προϋπόθεση άσκησης οποιοδήποτε επαγγέλματος (Ν.3919/2011), μια μερίδα «συναδέλφων» ενδιαφέρετε για το πολιτικό της  μέλλον , μια άλλη ενδιαφέρετε για το ποιες εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν  τον χώρο του επαγγέλματος και οι δύο μαζί τι ανταλλάγματα θα πάρουν για συναινέσουν σε αυτή την απαξίωση. Δυστυχώς σε αυτή την ιστορία βρίσκουν και πρόθυμους και εδώ θα θέλαμε την άποψη  της ΠΟΦΕΕ  για την συναίνεση τους στο πραξικόπημα 

Η γραμματεία της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο