Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

"Κουρεύονται" μισθοί δημοσίων υπαλλήλων.

Το νέο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων θα εξεταστεί από την Τρίτη και για το υπόλοιπο της εβδομάδας με κλιμάκιο της τρόικας.

“Κούρεμα” στις αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι απολαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από ομοιόβαθμους συναδέλφους τους φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το νέο μισθολόγιο θα εξεταστεί από την Τρίτη και για το υπόλοιπο της εβδομάδας με κλιμάκιο της τρόικας.

Παράλληλα τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών διεμήνυσαν ότι δεν κόβονται 13ος και 14ος μισθός.

Πιο αναλυτικά ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για άρση των αδικιών που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο .

“Δεν είναι δυνατόν δύο δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με το ίδιο ακριβώς επίπεδο εκπαίδευσης και πορεία και να παίρνουν τελείως διαφορετικούς μισθούς” ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Δεν ξεκαθάρισε αν θα γίνει άμεσα ή με μεταβατική περίοδο.

Όποτε και να γίνουν το βέβαιο είναι ότι θα περικοπούν επιδόματα ή άλλες πρόσθετες αμοιβές υπαλλήλων οι οποίοι λαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από συναδέλφους τους με τα ίδια τυπικά προσόντα και προϋπηρεσία.

Επίσης ο υπουργός έκανε λόγο για διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα συγκροτήσουν το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο. Πάντως στην κυβέρνηση εκφράζονται αμφιβολίες κατά ποσό το ενιαίο μισθολόγιο θα μπορέσει να εφαρμοστεί από το Ιούλιο γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της τρόικας.

Εξάλλου τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών εξέδωσαν χθες ανακοίνωση διαψεύδοντας ρεπορτάζ για το νέο μισθολόγιο και ειδικότερα πληροφορίες για το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού (των εφάπαξ ποσών που τους έχουν αντικαταστήσει)

Στην ανακοίνωση “ δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” . Να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί πρόταση για επιμερισμό των 1000 ευρώ που έχουν αντικαταστήσει τον 13ο και 14ο μισθό στους 12 μισθούς που λαμβάνουν οι υπάλληλοι .

Η ΑΔΕΔΥ μιλά για άγρια επιδρομή στις αποδοχές και προετοιμάζει συλλαλητήρια.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο